ΑΘΗΝΑ
03:10
|
02.05.2024
Ο πρόεδρος της Ρωσίας θα δώσει το «παρών» και στη διαδικτυακή σύνοδο κορυφής των G20, για πρώτη φορά μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία.
Ο πρόεδρος Πούτιν θα μιλήσει για τη διεθνή αστάθεια
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Έκτακτη συνεδρίαση των κρατών-μελών των BRICS θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τρίτη, 21 Νοεμβρίου, με σκοπό την ανάλυση της κατάστασης του πολέμου του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας.

Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί μέσω τηλεδιάσκεψης, στην οποία θα συμμετάσχουν οι ηγέτες της Βραζιλίας, Ρωσίας, Ινδίας, και Κίνας, υπό την προεδρία της Νότιας Αφρικής, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του Προέδρου της, Σίριλ Ραμαφόσα.

Στη διάσκεψη έχουν κληθεί να συμμετάσχουν και οι ηγέτες της Σαουδικής Αραβίας, Αργεντινής, Αιγύπτου, Αιθιοπίας, Ιράν και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στη συνεδρίαση θα παρευρεθεί και ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες.

Σε ανακοίνωση του το Κρεμλίνο ανέφερε πως «στις 21 Νοεμβρίου, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν θα συμμετάσχει σε έκτακτη σύνοδο κορυφής των BRICS, για να συζητήσει την παλαιστινιο-ισραηλινή σύγκρουση».

Συμμετοχή Πούτιν και στους G20

Επιπλέον, το Κρεμλίνο επιβεβαιώνει πλέον και επισήμως ότι ο πρόεδρος της Ρωσίας θα συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφής των G20 από κοινού με ηγέτες της Δύσης για πρώτη φορά από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία. Η πληροφορία που διακινούταν τα τελευταία 24ωρα από διεθνή ειδησεογραφικά ΜΜΕ, πλέον επιβεβαιώθηκε επισήμως από το Κρεμλίνο.

Συγκεκριμένα, η ρωσική προεδρία ανακοίνωσε ότι κατά τη συμμετοχή του στη σύνοδο της G20, που θα πραγματοποιηθεί εξ αποστάσεως μέσω τηλεδιάσκεψης, ο πρόεδρος Πούτιν θα εκθέσει την άποψη της Ρωσίας για τη «βαθιά ασταθή παγκόσμια κατάσταση».

Προχθές, Κυριακή 19/11, ο παρουσιαστής της ρωσικής κρατικής τηλεόρασης Πάβελ Ζαρούμπιν είχε αναφέρει στο Telegram ότι θα είναι «η πρώτη εκδήλωση εδώ και πολύ καιρό» που θα περιλαμβάνει τόσο τον Πούτιν όσο και τους δυτικούς ηγέτες. Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA, η εξ αποστάσεως σύνοδος κορυφής της G20 θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τετάρτη.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Ενδοπαλαιστινιακές συνομιλίες συμφιλίωσης στο Πεκίνο

Ο Τραμπ μαλώνει τον Νετανιάχου ξανά για τις επιθέσεις της Χαμάς και τον πόλεμο στη Γάζα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα