ΑΘΗΝΑ
03:24
|
02.05.2024
Το σχετικό νομοσχέδιο ψηφίστηκε απόψε συγκεντρώνοντας 248 ναι, 91 όχι, αφορά την αναστολή των σχέσεων με το Ισραήλ λόγω του πολέμου στη Γάζα.
Νοτιοαφρικανικό Κοινοβούλιο
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε μία ιστορική απόφαση κατέληξε απόψε το 400μελές κοινοβούλιο της Νότιας Αφρικής καθώς υπερψήφισε πρόταση για κλείσιμο της πρεσβείας του Ισραήλ στη χώρα και αναστολή των διμερών διπλωματικών σχέσεων εξαιτίας της σφαγής δεκάδων χιλιάδων αμάχων στη Γάζα από τις 7 Οκτωβρίου ως σήμερα.

Το σχετικό νομοσχέδιο ψηφίστηκε απόψε συγκεντρώνοντας 248 ναι, 91 όχι (μεταξύ των οποίων οι βουλευτές της «Δημοκρατικής Συμμαχίας» της αξιωματικής αντιπολίτευσης και το Αφρικανική Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα, ACDP).

Μετά το τέλος της ψηφοφορίας ανακοινώθηκε η πως η Ισραηλινή Πρεσβεία στη Νότια Αφρική θα παραμείνει κλειστή «μέχρι να συμφωνηθεί μία εκεχειρία». Η επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ANC, Πέμι Ματζοντίνα τόνισε πως «ο συνεχιζόμενος πόλεμος δεν είναι θρησκευτικός όπως κάποιοι στη βουλή επιχείρησαν να παρουσιάσουν», για να γίνει δεκτή η άποψή της με τις επευφημίες των βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος ANC και το σύνθημα «Λευτεριά, λευτεριά στην Παλαιστίνη».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Ενδοπαλαιστινιακές συνομιλίες συμφιλίωσης στο Πεκίνο

Ο Τραμπ μαλώνει τον Νετανιάχου ξανά για τις επιθέσεις της Χαμάς και τον πόλεμο στη Γάζα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα