ΑΘΗΝΑ
14:03
|
06.05.2024
Η κλιμάκωση της βίας των ισραηλινών κατοχικών αρχών στη Δυτική Όχθη συνεχίζεται. Μόνο σήμερα σκότωσαν έξι νεαρούς στην Τουλκαρέμ και έναν 16χρονο στο χωριό Μπουρίν.
Ισραηλινοί στρατιώτες τρομοκρατούν και συλλαμβάνουν τραυματίες και τραυματιοφορείς
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η παράλληλη (με τη Λωρίδα της Γάζας) κλιμάκωση των ισραηλινών επιθέσεων κατά Παλαιστινίων αμάχων στη Δυτική Όχθη συνεχίζεται καθημερινά αυξάνοντας σταθερά τον αριθμό των εκατοντάδων νεκρών και των χιλιάδων τραυματιών και συλληφθέντων.

Πριν το χάραμα σήμερα ισχυρές δυνάμεις του ισραηλινού στρατού εισέβαλαν σε προσφυγικό καταυλισμό της πόλης Τουλκαρέμ στη Δυτική Όχθη προκαλώντας το θάνατο έξι νεαρών Παλαιστινίων και τον τραυματισμό πολλών άλλων όταν drone  βομβάρδισε σπίτια και πλήθος πολιτών.

Οι έξι νεκροί Παλαιστίνιοι από την πόλη Τουλκαρέμ

Πληροφορίες του παλαιστινιακού πρακτορείου ειδήσεων WAFA ανέφεραν πως οι κατοχικές δυνάμεις βομβάρδισαν με τουλάχιστον δύο πυραύλους σπίτια στη συνοικία Μπαλαουνίχ του καταυλισμού στην πόλη Τουλκαρέμ προκαλώντας τον τραυματισμό άλλων τριών νεαρών.

Ισραηλινοί απέκλεισαν νοσοκομεία-τρομοκράτησαν τραυματιοφορείς

Παράλληλα απέκλεισαν το παρακείμενο δημόσιο νοσοκομείο Thabet Thabet εμποδίζοντας τα ασθενοφόρα να μεταφέρουν εκεί τους τραυματίες ώστε να μεγιστοποιήσουν τον αριθμό των νεκρών (κατά την πάγια τακτική τους). Δεν αρκέστηκαν στο να εμποδίσουν την άφιξη των ασθενοφόρων στο νοσοκομείο. Εξαπέλυσαν επιθέσεις σε ορισμένα από αυτά προσπαθώντας να τρομοκρατήσουν τους τραυματιοφορείς  ή να παρεμποδίζουν την εργασία τους με κάθε τρόπο.

Στη συνέχεια περικύκλωσαν και το νοσοκομείο Al-Israa (αλ Ισραα) και εισέβαλαν στο χώρο έκτακτων περιστατικών κάνοντας έρευνα σε ασθενοφόρα που μετέφεραν τραυματίες.

Ακολούθησε η είδηση θανάτου ενός νεαρού 30 ετών από ισραηλινά πυρά που δέχθηκε στην πλάτη στη διάρκεια επιδρομής του στρατού στην πόλη Αζούν κοντά στην Καλκίγια ενώ απόψε επιβεβαιώθηκε και ο θάνατος ενός 16χρονου Παλαιστίνιου που είχε πληγωθεί νωρίτερα άσχημα από επίθεση του ισραηλινού στρατού στο χωριό Μπουρίν που βρίσκεται νότια της Ναμπλούς στη Δυτική Όχθη.

Ο 16χρονος Μουτάζ Άνας Αϊντ ξεψύχησε σήμερα μετά το σοβαρό τραυματισμό του
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Ε.Ε. τερματίζει τη διαδικασία κράτους δικαίου κατά της Πολωνίας

Ελληνική Λύση: Να ακυρωθεί η επίσκεψη Μητσοτάκη στην Άγκυρα

Δέκα χρόνια από τη σφαγή της Οδησσού: Όταν ο φασισμός επιβλήθηκε με αίμα και ατσάλι

Ρωσία: Διεξαγωγή στρατιωτικών γυμνασίων με εξάσκηση στη χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα