ΑΘΗΝΑ
13:34
|
02.05.2024
Η Βαγδάτη διαμαρτυρήθηκε καταγγέλλοντας τις ΗΠΑ πως παραβίασαν τα κυριαρχικά τους δικαιώματα.
Από την επίθεση των ΗΠΑ σε μαχητές της σιιτικής οργάνωσης Καταΐμπ Χεζμπολάχ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Έντονη ήταν σήμερα η αντίδραση της ιρακινής κυβέρνησης στις διαδοχικές αεροπορικές επιδρομές που πραγματοποίησαν αργά το βράδυ της Τρίτης και σήμερα νωρίς το πρωί αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη νότια της Βαγδάτης με αποτέλεσμα το θάνατο οκτώ ενόπλων που ήταν μέλη της σιιτικής οργάνωσης Kataib Hezbollah (γνωστές ως «Ταξιαρχίες της Χεζμπολάχ»).

Ο Μπασίμ αλ Αουάντι, εκπρόσωπος της ιρακινής κυβέρνησης, κατήγγειλε τις ΗΠΑ πως παραβίασαν τα δικαιώματα ιρακινής κυριαρχίας λόγω των επιθέσεων που πραγματοποίησαν δίχως να συμβουλευτούν τις ιρακινές αρχές σε περιοχές που βρίσκονται νότια της πρωτεύουσας Βαγδάτης και στην αεροπορική βάση Άϊν αλ Ασαντ.

Η οργάνωση Kataib Hezbollah σε ανακοίνωσή της διεμήνυσε πως οι επιθέσεις των ΗΠΑ δεν θα μείνουν αναπάντητες, απορρίπτοντας την θέση της Κεντρικής Διοίκησης του αμερικανικού στρατού πως επρόκειτο για «αντίποινα». Προηγήθηκε η κηδεία των οκτώ μαχητών της οργάνωσης μέσα σε πλήθος κόσμου.

Από την ημέρα των επιθέσεων της Χαμάς στις 7 Οκτώβρη στο νότιο Ισραήλ, οι αμερικανικές δυνάμεις σε Συρία και Ιράκ μπήκαν στο στόχαστρο επίθεσης 66 φορές και είχαν πάνω από 60 τραυματίες.

Την περασμένη Δευτέρα, για παράδειγμα, φιλοϊρανική πολιτοφυλακή εκτόξευσε βαλλιστικό πύραυλο κοντά σε αμερικανικά και συμμαχικά στρατεύματα στην αροπορική βάση αλ Άσαντ με αποτέλεσμα τον τραυματισμό οκτώ ατόμων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΜεΡΑ25: Προκλητική η αποφυλάκιση του ναζιστή Μιχαλολιάκου

Συγκέντρωση στο Γερεβάν με αίτημα την παραίτηση του Νικόλ Πασινιάν

ΕΠΑΛ: Από το ξύλο για γειτονιές και οπαδικά στις γροθιές για ένα like ή γιατί κοίταξε το αγόρι της συμμαθήτριας

UNRWA: Άλλοι μπορούν να καλύψουν την απώλεια χρηματοδότησης από τις ΗΠΑ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα