ΑΘΗΝΑ
10:49
|
18.05.2024
Ο Χαβιέρ Μιλέι έχει δηλώσει πως η Αργεντινή θα πάψει να συνεργάζεται με κομμουνιστικά καθεστώτα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας, Μάο Νινγκ, σε ομιλία της την Τρίτη, προειδοποίησε τον νέο πρόεδρο της Αργεντινής, Χαβιέρ Μιλέι, χαρακτηρίζοντας «τεράστιο λάθος εξωτερικής πολιτικής» για το Μπουένος Άιρες την διακοπή των δεσμών με την Κίνα.

Η διπλωμάτης ανέφερε ότι οι διμερείς σχέσεις έχουν παρουσιάσει «υγιή δυναμική», τονίζοντας ότι το Πεκίνο «είναι έτοιμο να συνεργαστεί με την Αργεντινή για να διατηρήσουμε τις σχέσεις μας σε σταθερή πορεία».

«Καμία χώρα δε θα μπορούσε να αποχωρήσει από τις διπλωματικές σχέσεις και να συνεχίσει να συμμετέχει στο εμπόριο και τη συνεργασία», συμπλήρωσε ο Μάο Νινγκ, ενώ προειδοποίησε ότι «Θα ήταν τεράστιο λάθος εξωτερικής πολιτικής για την Αργεντινή να διακόψει τους δεσμούς της με μεγάλες χώρες όπως η Κίνα ή η Βραζιλία. Η Κίνα είναι ο πιο σημαντικός εμπορικός εταίρος της Αργεντινής. Η νεοεκλεγείσα κυβέρνηση της Αργεντινής εκτιμά τις σχέσεις της με την Κίνα, ιδίως τους επιχειρηματικούς δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών».

Ο φιλελεύθερος Μιλέι, ο οποίος αυτοαποκαλείται «αναρχοκαπιταλιστής», είχε δηλώσει ότι η Αργεντινή θα πάψει να συνεργάζεται με κομμουνιστικά καθεστώτα, αμφισβητώντας την ελευθερία του λαού της Κίνας, ενώ φέρεται να παρομοίασε την κυβέρνηση του Πεκίνου με «δολοφόνο».

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέξικο: Νεκρός υποψήφιος δήμαρχος και άλλοι 5 σε προεκλογική εκδήλωση

Χεζμπολάχ: Αναβάθμιση των οπλικών συστημάτων στην σύγκρουση με Ισραήλ

Υεμένη: Κατάρριψη αμερικανικού MQ-9 Reaper από τους Χούθι

Κυβερνητικός εκπρόσωπος Ιράν: Αδιαφορία από Δύση και Ισραήλ για το Διεθνές Δίκαιο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα