ΑΘΗΝΑ
09:13
|
28.04.2024
«Θα μπορούσε να είχε συμβεί μια τραγωδία», είπε ο Λιονέλ Μέσι για τα επεισόδια μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων. Αστυνομικοί βαρούσαν οπαδούς της Αργεντινής.
Έξαλλος ο Λιονέλ Μέσι με την αστυνομία της Βραζιλίας αλλά χαρούμενος για τη νίκη τους μέσα στο Μαρακανά
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Επεισοδιακή αλλά και ιστορική η ποδοσφαιρική αναμέτρηση μεταξύ της εθνικής Βραζιλίας και της εθνικής Αργεντινής στο Μαρακανά στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Η Αργεντινή επικράτησε με 1-0 εκτός έδρας με γκολ του Οταμέντι στο 63′. 

Η παρέα του Λιονέλ Μέσι υποχρέωσε τη Βραζιλία στην πρώτη εντός έδρας ήττα της στα προκριματικά του Μουντιάλ. Με αυτό το τρίποντο η Αργεντινή θα κλείσει την χρονιά στην κορυφή του συστήματος αξιολόγησης των εθνικών ομάδων. Η αναμέτρηση των δύο αιώνιων αντιπάλων της Νότιας Αμερικής είχε πολλά νεύρα. Ενδεικτικό ότι ο διαιτητής σφύριξε 22 φάουλ ενώ η Βραζιλία ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Ζοέλτον στο 81′.

Ωστόσο, τα επεισόδια μεταξύ οπαδών και της βραζιλιάνικης αστυνομίας στιγμάτισαν τη συνολική εικόνα της αναμέτρησης. Κατά την ανάκρουση των εθνικών ύμνων υπήρξε μεγάλη ένταση στην κερκίδα όπου υπήρχαν οι φίλαθλοι της Αργεντινής. Ο αγώνας ξεκίνησε με καθυστέρηση μισής ώρας, ο Μέσι ζήτησε από τους συμπαίκτες του να αποχωρήσουν στα αποδυτήρια και κατήγγειλε την αστυνομία της Βραζιλία για προκλητική βαρβαρότητα απέναντι στους οπαδούς της χώρας του.

«Είδαμε πώς χτυπούσαν τον κόσμο, έγινε ήδη στον τελικό του Λιμπερταδόρες. Ήταν περισσότερο σε αυτό παρά στο παιχνίδι. Πήγαμε στα αποδυτήρια γιατί ήταν ο καλύτερος τρόπος για να ηρεμήσουμε τα πάντα, θα μπορούσε να είχε συμβεί μια τραγωδία», ανέφερε εκνευρισμένος ο Μέσι σχετικά με τα επεισόδια που ξέσπασαν στις εξέδρες.

Ο αρχηγός της Βραζιλίας Μαρκίνιος, ο οποίος μαζί με τους παίκτες της Αργεντινής προσπάθησε να ηρεμήσει τα πνεύματα είπε: «Ανησυχούσαμε για τις οικογένειες, τις γυναίκες και τα παιδιά, που βλέπαμε να είναι πανικόβλητοι εκεί πάνω στις εξέδρες. Κάτω στο γήπεδο ήταν δύσκολο για εμάς να καταλάβουμε τι συνέβαινε, ήταν μια πολύ τρομακτική κατάσταση».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στην κορυφή της Ευρώπης ξανά ο Λευτέρης Πετρούνιας

FIFA και Saudi Aramco υπέγραψαν 4ετή συμφωνία συνεργασίας

Απαγόρευση συγκεντρώσεων φιλάθλων πριν το ΑΕΚ- Παναθηναϊκός

Το στοίχημα του Μακρόν για μία βουτιά στον…Σηκουάνα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα