ΑΘΗΝΑ
15:25
|
02.05.2024
«Ο νέος Πρόεδρος της Πατριωτικής Αριστεράς θα ήθελε επίσης να πάμε "εμπρός πίσω". Έτσι φαίνεται φαντάζεται το μέλλον, ως αγνό παρελθόν».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος σχολίασε τις πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, τόσο για τις πολιτικές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ όταν ο Τσακαλώτος ήταν υπουργός Οικονομικών, όσο και στο όνειρο του προέδρου για μια «νοικοκυρεμένη» Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Στέφανος Κασσελάκης τόνισε κατά τη διάρκεια της σημερινής συγκέντρωσης των ελευθέρων επαγγελματιών ενάντια στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο πως «η εποχή που ο ΣΥΡΙΖΑ κυβερνούσε με Τσακαλώτους και Κατρούγκαλους ήταν μνημονιακή. Αυτή η εποχή έχει λήξει».

Επίσης δήλωσε εχθές, στο «Thessaloniki Summit 2023» , πως αυτό που φέρνει στην Ελλάδα και στον ΣΥΡΙΖΑ είναι «μια επιστροφή στην παλιά, νοικοκυρεμένη Ελλάδα. Στην Ελλάδα όπου ο νοικοκύρης είχε το σπίτι του καθαρό, τηρούσε τους κανόνες, τους νόμους και είχε ενδιαφέρον και ενσυναίσθηση για τον γείτονά του».

Στην ανάρτηση του ο Ευκλείδης Τσακαλώτος σχολίασε τις δηλώσεις του Προέδρου, γράφοντας πως «Ο κ. Κασσελάκης δεν θα κυβερνούσε βεβαίως με εμένα, χωρίς ωστόσο να με ρωτήσει αν θα ήθελα να συμμετέχω σε μια τέτοια φαντασιακή κυβέρνηση».

Ο κ. Κασσελάκης επίσης δεν θα μάζευε τα 37 δις για το δημοσιονομικό μαξιλάρι έτσι ώστε να βγούμε από το μνημόνιο χωρίς πιστοληπτική γραμμή στήριξης.

Ο νέος Πρόεδρος της Πατριωτικής Αριστεράς θα ήθελε επίσης να πάμε «εμπρός πίσω», όπως έλεγε και ο Περίανδρος Πώποτας στο γνωστό σήριαλ. Έτσι φαίνεται φαντάζεται το μέλλον, ως αγνό παρελθόν, με όσα επικίνδυνα για την κοινωνία και την οικονομία ενέχει μια τέτοια στοχοθεσία.

Τέλος, κατηγόρησε τον Κασσελάκη ότι είναι ανοικτός στο «να ενσωματώνει μεγάλο κομμάτι του αφηγήματος του “αντιΣΥΡΙΖΑ” ρεύματος εντός του ΣΥΡΙΖΑ».

Ο κ. Κασσελάκης δεν θα κυβερνούσε βεβαίως με εμένα, χωρίς ωστόσο να με ρωτήσει αν θα ήθελα να συμμετέχω σε μια τέτοια…

Posted by Ευκλείδης Τσακαλώτος on Wednesday, November 22, 2023

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πολιτικές αντιδράσεις για την «προκλητική» αποφυλάκιση του Νίκου Μιχαλολιάκου

Χάγη: Απέρριψε τα έκτακτα μέτρα για τις γερμανικές εξαγωγές όπλων στο Ισραήλ

Αστυνομία και εθνοφρουρά εισέβαλαν στο UCLA-Δεκάδες συλλήψεις διαδηλωτών

Στη δημοσιότητα οι λεπτομέρειες της πρότασης εκεχειρίας του Ισραήλ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα