ΑΘΗΝΑ
12:54
|
07.07.2026
Από αύριο 24/11 στον πρόσφατα διαμορφωμένο πολυχώρο του φορέα ΚΛΙΜΑΚΑ μια έκθεση επί του οικουμενικού ζητήματος της υπαρξιακής μοναξιάς.
Ελένη Τσαγκαράκη
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αύριο Παρασκευή, 24 Νοεμβρίου και ώρα 17:00, στον πρόσφατα διαμορφωμένο πολυχώρο, στο ισόγειο του κτιρίου της ΚΛΙΜΑΚΑ, επί της οδού Ευμολπιδών 30-32, στον Κεραμεικό εγκαινιάζεται η πρώτη ατομική έκθεση της φίλης του φορέα ΚΛΙΜΑΚΑ και εικαστικού, Ελένης Τσαγκαράκη με τίτλο : «Κι αν μου έλεγαν ότι θα κρατήσει 15 χρόνια θα ήταν πιο εύκολο;».

Η εικαστικός, μέσα από 25 δημιουργίες σε ξύλινες επιφάνειες, ακολουθεί το νήμα της καθημερινότητας ενός μοναχικού άνδρα απροσδιορίστου ηλικίας τον οποίο επινοεί, ως ήρωα-αφηγητή της ιστορίας που έρχεται για να μας «διηγηθεί». Στην τέχνη της μετουσιώνει τις σκέψεις της επί του οικουμενικού ζητήματος της υπαρξιακής μοναξιάς και της αγωνίας που γεννά η άγνωστη διάρκεια αυτής.

«Στην ΚΛΙΜΑΚΑ πιστεύουμε, ότι η τέχνη και η δημιουργικότητα μπορούν να ενισχύουν στο διηνεκές τις έμφυτες δυνατότητες του ανθρώπου, συμβάλλοντας στην ενδυνάμωση και στην ψυχική ανθεκτικότητά του. Προς την κατεύθυνση αυτή προσδοκούμε ο χώρος αυτός στα νέα μας κτίρια να γίνει ένα πλαίσιο, όπου στο εξής θα φιλοξενούνται ανθρωποκεντρικές δράσεις έκφρασης και πολιτισμού», αναφέρει η ανακοίνωση του φορέα για την εικαστική έκθεση.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι και την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 15:00 μμ.
Ενώ, θα είναι ανοιχτή στο ευρύ κοινό τις ημέρες: Δευτέρα, Πέμπτη και Παρασκευή, ώρες: 12:00-15:00μμ.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Κιμίκο Γιοσίντα στην Ύδρα ως τις 26/7- Δεν θα την ξεχάσεις

Το Μέλλον της Ανθρωπότητας στους Τέταρτους Δελφικούς Διαλόγους, 3 και 4 Ιουλίου 2026

«Αρχεία της Μάλτας και Μεσογειακά Δίκτυα» από το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης

Στις 17-26 Ιουλίου το φετινό Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα