ΑΘΗΝΑ
11:05
|
10.06.2026
Από αύριο 24/11 στον πρόσφατα διαμορφωμένο πολυχώρο του φορέα ΚΛΙΜΑΚΑ μια έκθεση επί του οικουμενικού ζητήματος της υπαρξιακής μοναξιάς.
Ελένη Τσαγκαράκη
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αύριο Παρασκευή, 24 Νοεμβρίου και ώρα 17:00, στον πρόσφατα διαμορφωμένο πολυχώρο, στο ισόγειο του κτιρίου της ΚΛΙΜΑΚΑ, επί της οδού Ευμολπιδών 30-32, στον Κεραμεικό εγκαινιάζεται η πρώτη ατομική έκθεση της φίλης του φορέα ΚΛΙΜΑΚΑ και εικαστικού, Ελένης Τσαγκαράκη με τίτλο : «Κι αν μου έλεγαν ότι θα κρατήσει 15 χρόνια θα ήταν πιο εύκολο;».

Η εικαστικός, μέσα από 25 δημιουργίες σε ξύλινες επιφάνειες, ακολουθεί το νήμα της καθημερινότητας ενός μοναχικού άνδρα απροσδιορίστου ηλικίας τον οποίο επινοεί, ως ήρωα-αφηγητή της ιστορίας που έρχεται για να μας «διηγηθεί». Στην τέχνη της μετουσιώνει τις σκέψεις της επί του οικουμενικού ζητήματος της υπαρξιακής μοναξιάς και της αγωνίας που γεννά η άγνωστη διάρκεια αυτής.

«Στην ΚΛΙΜΑΚΑ πιστεύουμε, ότι η τέχνη και η δημιουργικότητα μπορούν να ενισχύουν στο διηνεκές τις έμφυτες δυνατότητες του ανθρώπου, συμβάλλοντας στην ενδυνάμωση και στην ψυχική ανθεκτικότητά του. Προς την κατεύθυνση αυτή προσδοκούμε ο χώρος αυτός στα νέα μας κτίρια να γίνει ένα πλαίσιο, όπου στο εξής θα φιλοξενούνται ανθρωποκεντρικές δράσεις έκφρασης και πολιτισμού», αναφέρει η ανακοίνωση του φορέα για την εικαστική έκθεση.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι και την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 15:00 μμ.
Ενώ, θα είναι ανοιχτή στο ευρύ κοινό τις ημέρες: Δευτέρα, Πέμπτη και Παρασκευή, ώρες: 12:00-15:00μμ.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το τραγούδι της ημέρας

Βιβλιοπαρουσίαση: «Δωσίλογοι και Ονειροπόλοι», του Ξενοφώντα Κοντιάδη την Πέμπτη 11 Ιουνίου

Έκθεση έργων του Θεόδωρου Στάμου από τις 11/6 ως τις 4/7 στη γκαλερί Roma Gallery

Θεσσαλονίκη: Μέτωπο εργαζομένων για τις 11 απολύσεις στο ΚΘΒΕ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα