ΑΘΗΝΑ
22:40
|
16.09.2024
Κατηγορεί τους βουλευτές που αποχώρησαν πως παραβίασαν τη διπλή εντολή των «αριστερών, προοδευτικών πολιτών.
ΣΥΡΙΖΑ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ανακοίνωση εξέδωσε απόψε η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με αφορμή τις καταιγιστικές εξελίξεις στο κόμμα από τις αποχωρήσεις βουλευτών.

Θεωρεί πως «η μόνη διαφωνία όσων εγκαταλείπουν σήμερα το κόμμα, είναι η διαφωνία με τη βούληση της βάσης» και η άρνησή τους να αποδεχθούν τον νέο πρόεδρο του κόμματος, Στέφανο Κασσελάκη.

Κατηγορεί επίσης τους βουλευτές που αποχώρησαν πως παραβίασαν τη διπλή εντολή των «αριστερών, προοδευτικών πολιτών, όπως εκφράστηκε στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές»: Αφενός την εντολή ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, για να γίνει ξανά ο εκφραστής των προσδοκιών και των ελπίδων της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού και αφετέρου την εντολή στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, να ασκήσει τα καθήκοντα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Ο ελληνικός λαός αποφάσισε οι 47 βουλευτές του κόμματος, που εκλέχτηκαν στις εκλογές του Ιουλίου, να αποτελέσουν ανάχωμα στα αντιλαϊκά και αντικοινωνικά σχέδια της κυβέρνησης Μητσοτάκη» αναφέρει η ανακοίνωση της Πολιτικής Γραμματείας τονίζοντας πως «δεν θα κάνουμε τη χάρη ούτε σε όσους ονειρεύονται μια αριστερή παρένθεση, ούτε σε αυτούς που απεργάζονται την παλινόρθωση ενός ψευδεπίγραφου δικομματισμού, με τη συνεργασία διαφόρων «προθύμων».

Η ανακοίνωση της Πολιτικής Γραμματείας καταλήγει απευθύνοντας έκκληση στα μέλη και τους ψηφοφόρους του κόμματος ως εξής:

«Είμαστε εδώ, προχωράμε μπροστά, ακόμα πιο ισχυροί και ανανεωμένοι, κρατώντας ζωντανή την παρακαταθήκη του Αλέξη Τσίπρα. Με συσπείρωση, ενότητα, δυναμική επανεκκίνηση, μαζί με την κοινωνία και τη νέα γενιά. Στο πλάι του ελληνικού λαού, στους αγώνες για μια δίκαιη κοινωνία, για μια Ελλάδα σύγχρονη, προοδευτική, όπως μας αξίζει».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Ελλάδα στη μαύρη λίστα της ΕΕ με κοινωνικές και υλικές στερήσεις

Νέα ένταση στις σχέσεις Σόφιας-Σκοπίων

Μηνύματα του νέου Προέδρου του Ιράν υπέρ των γυναικών

‘Ενα είναι το Φεστιβάλ (της ΚΝΕ)

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα