ΑΘΗΝΑ
07:26
|
19.05.2024
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε την ανάγκη για δημιουργία «αναχώματος» στα αντιλαϊκά σχέδια της κυβέρνησης Μητσοτάκη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Κατά την εισήγηση του στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ ο πρόεδρος του κόμματος, Στέφανος Κασσελάκης, αναφορικά με τις μαζικές αποχωρήσεις μελών, εκ των οποίων οι πιο πρόσφατη η αποχώρηση του σχήματος 6+6, δήλωσε πως πλέον τελειώνει ο «κύκλος εσωστρέφειας», καλώντας τα μέλη να επιμείνουν στους στόχους του κόμματος, τονίζοντας πως «δεν πρέπει να διαψεύσουμε τους χιλιάδες ψηφοφόρους που βασίζονται πάνω μας».

Ο πρόεδρος του κόμματος επανέλαβε πως η αποχωρήσεις προκύπτουν από την άρνηση μελών να δεχτούν το αποτέλεσμα της εκλογής του.

Προφανώς δεν είναι μια χαρούμενη ημέρα για μένα. Σήμερα κλείνει ένας κύκλος εσωστρέφειας. Η εσωστρέφεια προήλθε από την άρνηση αποδοχής της επιλογής της βάσης να εκλέξει εμένα πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. Από σήμερα θα επικεντρωθούμε ενωμένοι στην παραγωγή πολιτικού έργου και στην δημιουργία αναχώματος στα αντιλαϊκά και αντικοινωνικά σχέδια της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Θα παρουσιάσουμε προτάσεις και λύσεις για τα μεγάλα προβλήματα της κοινωνίας. Για την ακρίβεια, την ανεργία, το στεγαστικό ζήτημα, τη διάλυση του κράτους πρόνοιας, την επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα και για την απαξίωση του κράτους Δικαίου

«Η Πολιτική Γραμματεία θα συνεδριάζει κάθε 2 εβδομάδες. Η Πολιτική Γραμματεία θα είναι παραγωγικό, συντροφικό και αποτελεσματικό Όργανο, το οποίο θα έχει δυναμική. Είχαμε πει πως ένα από τα θέματα που θα συζητήσουμε θα είναι η δημιουργία πολιτικού κέντρου. Εσείς είστε το πολιτικό κέντρο. Χρειάζεται να σκεφτούμε νέα μοντέλα και να παράξουμε πολιτική. Να εργαζόμαστε ισότιμα με ανοιχτό μυαλό και με σεβασμό. Δεν θεωρώ τον εαυτό μου πρώτο βιολί, είμαστε μια ορχήστρα. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να υποταχθεί το “εγώ” στο “εμείς”» δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος, ο Στέφανος Κασσελάκης δήλωσε πως «Εμείς ξέρουμε ποιος είναι ο πυρήνας μας. Κι αυτός είναι ο λαός. Να δουλέψουμε όλοι μαζί για να πείσουμε την κοινωνία ότι μπορούμε να δώσουμε λύσεις».

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η πρόεδρος της Γεωργίας άσκησε βέτο στο νομοσχέδιο για τους «ξένους πράκτορες»

Ηλιόπουλος: Ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει να κοροϊδεύει τον κόσμο

Ανδρουλάκης: «Χιλιάδες αγρότες είναι υπό ομηρία»

Σλοβακία: Η κατάσταση της υγείας του Φίτσο είναι σταθερή αλλά σοβαρή

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα