ΑΘΗΝΑ
08:39
|
30.06.2024
Η βιβλιοθήκη έχει ως στόχο να παρουσιάζει τη σύγχρονη ελληνική λογοτεχνία στους Έλληνες και φιλέλληνες του Λονδίνου με πάνω από 4.000 τίτλους βιβλίων.
Η Ελληνική Βιβλιοθήκη Λονδίνου
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μία παρέα Ελλήνων του Λονδίνου που αγαπά τα βιβλία δημιούργησε πριν έξι χρόνια την Greek Library of London, αναδεικνύοντας τη δημιουργικότητα και το πνεύμα της πολυπολιτισμικής κοινότητας που έχει δημιουργήσει.

Η βιβλιοθήκη έχει ως στόχο να «επικοινωνεί» και να παρουσιάζει τη σύγχρονη ελληνική λογοτεχνία στους Έλληνες και φιλέλληνες του Ηνωμένου Βασιλείου, ενώ η συλλογή της βιβλιοθήκης περιλαμβάνει πάνω από 4.000 τίτλους.

Τα περισσότερα από 480 μέλη συμμετέχουν ενεργά σε όλες τις δράσεις της βιβλιοθήκης, όπως πολιτιστικές εκδηλώσεις, ειδικά αφιερώματα στους Έλληνες των γραμμάτων και των τεχνών, ζωντανές συζητήσεις με επώνυμους συγγραφείς, παρουσιάσεις βιβλίων και άλλες δραστηριότητες που προσφέρουν στον πολιτισμό και στην ελληνική γλώσσα.

Η διευθύντρια της Greek Children’s Library of London, εκπαιδευτικός Γεωργία Καραντώνα

Στο επίκεντρο της χριστουγεννιάτικης γιορτής που διοργανώνεται την Κυριακή στις 26 Νοεμβρίου για τους Έλληνες μαθητές του Λονδίνου, από το παιδικό τμήμα της Greek Library of London, παρουσιάζεται ένα βιβλίο για παιδιά, του Μηνά Βιντιάδη «Μια μέρα με τον Μότσαρτ».

Με τον συγγραφέα επί σκηνής, συνεπικουρούμενο από έναν πιανίστα, τα παιδιά θα πάρουν μέρος σε μουσικοθεατρικό δρώμενο, με βάση το βιβλίο και θα «ζωντανέψουν» τον Αμαντέους, την αδελφή του Νάνερλ, τους γονείς τους και τους ανθρώπους που επηρέασαν τη ζωή και το έργο του μεγάλου συνθέτη,

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Από Δευτέρα, με Ψηφιακή Κάρτα Εργασία σε λιανεμπόριο και βιομηχανία

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε 6 Περιφέρειες για σήμερα Κυριακή 30 Ιουνίου

Ο καιρός σήμερα: Ζέστη και ισχυροί βόρειοι άνεμοι

Το Ισραήλ στοχεύει τη χριστιανική κοινότητα στην Παλαιστίνη: Υπουργείο Εξωτερικών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα