ΑΘΗΝΑ
20:19
|
02.05.2024
Ο Λιθουανός αξιωματούχος πρόσθεσε πως πλέον «φαντάζει κωμικό να βλέπουμε τη Βόρεια Κορέα να βοηθά τη Ρωσία περισσότερο από ό,τι η Ε.Ε. την Ουκρανία».
Ο Λιθουανός υπουργός Εξωτερικών
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Απογοήτευση» για την εξασθένιση της υποστήριξης στο ΝΑΤΟ  σε ό,τι αφορά τη συνέχιση της υποστήριξης προς την Ουκρανία εξέφρασε απόψε ο Λιθουανός υπουργός Εξωτερικών, Γκαμπριέλιους Λάντσμπεργκις.

Η έλλειψη πυραυλικών συστημάτων και πυρομαχικών καθώς και η μακρόσυρτη διαδικασία λήψης αποφάσεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση κινδυνεύει να φέρει την Ουκρανία στη δεινή θέση να μην έχει άλλη επιλογή από το να ζητήσει ειρήνη, είπε ο Λάντσμπεργκις.

Εκτίμησε πως πλέον η υποστήριξη προς την Ουκρανία «δείχνει σημάδια κάμψης» αφενός γιατί η «αντεπίθεση» του Κιέβου σκοντάφτει σε «αδιέξοδο» μην δίνοντας τα επιθυμητά αποτελέσματα και αφετέρου ο πόλεμος πλησιάζει τον τρίτο χρόνο και υπάρχουν σημάδια κόπωσης στους Δυτικούς συμμάχους του Κιέβου.

Ο Λιθουανός αξιωματούχος πρόσθεσε πως πλέον «φαντάζει κωμικό να βλέπουμε τη Βόρεια Κορέα να βοηθά τη Ρωσία περισσότερο από ό,τι η Ε.Ε. την Ουκρανία».

Ο Ουκρανός Πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι είχε υπαινιχθεί πως, αν και δεν το θέλει, το επόμενο διάστημα δεν αποκλείεται να υποχρεωθεί να καθίσει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης με τη Ρωσία επειδή εάν δεν υπάρχει η επιθυμητή υποστήριξη τότε «θα οπισθοχωρήσουμε».

Πάντως ακόμη και έτσι, ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δεν παύει να επαναλαμβάνει την πρόταση για τερματισμό του πολέμου μέσω διαπραγμάτευσης, όπως έκανε και χτες, Τετάρτη, 22 Νοέμβρη, στην τηλεδιάσκεψη κορυφής της Ομάδας των 20, (G20).

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κάρλα Μπρούνι: Κατέθεσε επί ώρες ως ύποπτη σε έρευνα που συνδέεται με τον Σαρκοζί 

Bloomberg: Η Τουρκία διακόπτει όλες τις εμπορικές συναλλαγές με το Ισραήλ

Ιρανικές αντιδράσεις για ρεπορτάζ του BBC με αφορμή τον φόνο έφηβης διαδηλώτριας

Μιχαλολιάκος: Έφεση κατά της αποφυλάκισης ασκεί ο εισαγγελέας Εφετών Λαμίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα