ΑΘΗΝΑ
00:29
|
09.05.2024
Ο απεσταλμένος του ΟΗΕ κάλεσε τις αντιπροσωπείες αντιμαχόμενων πλευρών να επιλύσουν το ζήτημα διεξαγωγής εκλογών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Αμπντουλάγι Μπατίλι, απεσταλμένος του ΟΗΕ στη Λιβύη κάλεσε σήμερα τους βασικούς παράγοντες εξουσίας στη χώρα να ορίσουν αντιπροσώπους σε αρμόδια επιτροπή που μελετά το πλαίσιο για την διευθέτηση των διαφορών με στόχο την διεξαγωγή των (καθυστερημένων επί χρόνια) βουλευτικών και προεδρικών εκλογών.

Ο Μπατίλι κάλεσε τις αντιπροσωπείες αντιμαχόμενων πλευρών να ορίσουν ποια θέματα θα πρέπει να επιλύσουν για να δρομολογηθεί η διεξαγωγή εκλογών.

Ανάμεσα στους εν δυνάμει συμμετέχοντες είναι η Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας, το Προεδρικό Συμβούλιο και το Ανώτατο Συμβούλιο του Κράτους (που έχουν την έδρα τους στην Τρίπολη) όπως και η Βουλή των Αντιπροσώπων και ο Λιβυκός Εθνικός Στρατός που εδρεύουν στη Βεγγάζη, στην ανατολική Λιβύη.

Η τελευταία μεγάλη προσπάθεια πίεσης για διεξαγωγή εκλογών, τον Δεκέμβριο του 2021, κατέρρευσε την τελευταία στιγμή λόγω διαφωνιών για τους κανόνες. Οι τελευταίες εκλογές που διεξήχθησαν στη Λιβύη ήταν το 2014.

Πάντως, σήμερα ΗΠΑ, Βρετανία, Γερμανία, Ιταλία και Γαλλία εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση υποστηρίζοντας την κίνηση αυτή ως μια ευκαιρία «να τεθεί η Λιβύη στον δρόμο της μακροπρόθεσμης σταθερότητας».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Αντιφασιστική Νίκη συνεχίζει να εμπνέει τους λαούς, λέει το ΚΚΕ

Τον Ιμάμογλου συνάντησε σήμερα ο Δήμαρχος Αθηναίων

Τουρκική NAVTEX στο κεντρικό Αιγαίο πριν την επίσκεψη Μητσοτάκη στην Άγκυρα

Οι ΗΠΑ χάνουν σε επιρροή και λάμψη υπερδύναμης…

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα