ΑΘΗΝΑ
03:07
|
19.09.2024
Πηγές του μέσου υποστηρίζουν ότι ανώτερος αξιωματούχος των μυστικών υπηρεσιών αγνόησε τη προειδοποίηση, χαρακτηρίζοντάς τη «φανταστικό σενάριο».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 1.200 ανθρώπων, είχε γνωστοποιηθεί από χαμηλόβαθμους στρατιώτες στους ανωτέρους τους, αλλά αγνοήθηκε εντελώς, πηγές αναφέρουν στους Finacial Times . Σύμφωνα με το δημοσίευμα στρατιωτικοί είχαν στείλει συγκεκριμένα στοιχεία ότι επίκειται στρατιωτική ενέργεια από την πλευρά της Χαμάς, ωστόσο ανώτερος αξιωματούχος των μυστικών υπηρεσιών του Ισραήλ αγνόησε τη «λεπτομερή προειδοποίηση», χαρακτηρίζοντάς τη «φανταστικό σενάριο».

Επικαλούμενο πηγές, το βρετανικό μέσο αναφέρει ότι φύλακες στα σύνορα του Ισραήλ με τη Γάζα, ανάμεσά τους στρατιώτες που παρακολουθούν και αναλύουν μια συνεχή ροή βίντεο και άλλων δεδομένων, που συγκεντρώνονται κοντά στον φράχτη που περιβάλλει τον θύλακα, έστειλαν λεπτομερή αναφορά εβδομάδες πριν από την επίθεση σε υψηλόβαθμο αξιωματικό των μυστικών υπηρεσιών στη νότια διοίκηση.

Η αναφορά στάλθηκε μέσω ενός ασφαλούς συστήματος επικοινωνίας και περιείχε συγκεκριμένες προειδοποιήσεις, συμπεριλαμβανομένου ότι η Χαμάς εκπαιδευόταν για να ανατινάξει συνοριακούς σταθμούς σε διάφορες τοποθεσίες, να εισέλθει στο ισραηλινό έδαφος και να καταλάβει τα κιμπουτζίμ, αποκάλυψε άτομο με άμεση γνώση του περιεχομένου της προειδοποίησης.

Σύμφωνα με τις πηγές, οι μαχητές της Χαμάς έκαναν ακόμα και «πρόβες απαγωγής», με την επιτήρηση της εκπαίδευσης να είχε αναλάβει υψηλόβαθμο στέλεχος της Χαμάς, ο οποίος ήταν γνωστός στους στρατιώτες.

Πληροφορίες από δύο άτομα που μεταφέρουν οι Financial Times σημειώνουν ότι οι προειδοποιήσεις απορρίφθηκαν όχι μόνο επειδή προέρχονταν από χαμηλά ιστάμενους αξιωματούχους, αλλά επειδή υπήρχε η εντύπωση στην ισραηλινή κυβέρνηση ότι είχε περιορίσει τη Χαμάς.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πάνω από 260 οι νεκροί από τον τυφώνα Yagi στην Μιανμάρ

Αρνείται τις σχέσεις με το Ισραήλ η Σαουδική Αραβία

Επίθεση χάκερς στην πλατφόρμα Χ

Απάτη ΕΟΠΥΥ: Στη φυλακή ο «Μισέλ» που διακινούσε φάρμακα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα