ΑΘΗΝΑ
09:32
|
02.05.2024
Αναδίπλωση από τον υφυπουργό Εργασίας μετά τον σάλο που προκάλεσε δήλωσή του σε τηλεοπτικό πάνελ με θέμα το νέο φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης.
Παναγιώτης Τσακλόγλου, υφυπουργός Εργασίας
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συγγνώμη μέσω Facebook ζήτησε ο υφυπουργός εργασίας, Παναγιώτης Τσακλόγλου για τη δήλωση που έκανε ως καλεσμένος στο κανάλι Action24, όταν υπερασπιζόμενος το νέο φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης- διερωτήθηκε για ποιο λόγο οι δικηγόροι δεν γίνονται… ντελιβεράδες.  

Το ιστορικό

Ο δημοσιογράφος αναφέρει στον Υφυπουργό ότι «έχω φίλο που δουλεύει σε δικηγορικό γραφείο και παίρνει εννιά κατοστάρικα και έχω φίλο ντελιβερά που παίρνει 1.400», με τον Παναγιώτη Τσακλόγλου να απαντά ειρωνικά για ποιο λόγο ο φίλος του ο δικηγόρος…«δεν πάει να δουλέψει ντελιβεράς».

Ερωτηθείς επίσης εάν θα πρέπει οι πολίτες να κατεβάσουν τον πήχη σε σχέση με αυτά που προσδοκούν, ο κ. Τσακλόγλου απάντησε ότι θα πρέπει να «αφήσουμε την αγορά εργασίας να λειτουργήσει ελεύθερα. Η αγορά εργασίας είναι εκείνη που προσδιορίζει τον μισθό. Ο μισθός είναι ζήτημα προσφοράς και ζήτησης. Αν αυτό που μου λέτε τώρα σημαίνει ότι έχουμε περισσότερους δικηγόρους και σχετικά λίγους ντελιβεράδες», είπε. 

Η συγγνώμη

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε, ο Παναγιώτης Τσακλόγλου με ανάρτησή του στο Facebook χαρακτήρισε «άστοχη» τη δήλωσή του και ζήτησε συγγνώμη από τους δικηγόρους. «Σε συνέντευξή μου σήμερα στο Action24 προχώρησα σε δήλωση η οποία ήταν άστοχη και για την οποία θα ήθελα να ζητήσω συγνώμη. Σε καμία περίπτωση δεν είχα πρόθεση να προσβάλω τους δικηγόρους τους οποίους σέβομαι. Σε όλη μου τη διαδρομή πορεύομαι με βαθειά εκτίμηση προς όλες τις επαγγελματικές ομάδες. Το θέμα της φοροδιαφυγής είναι ζήτημα πρωτίστως κοινωνικής δικαιοσύνης. Μια λανθασμένη έκφραση δεν πρέπει να οδηγήσει στο να αναιρέσει την ουσία της συζήτησης» έγραψε ο υφυπουργός Εργασίας, Παναγιώτης Τσακλόγλου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Οι αντιδράσεις στα ΜΚΔ

https://twitter.com/costassyn/status/1728189284212170962

Στον υφυπουργό απάντησε μέσω X και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Ρωσία καλεί έρευνα για τους μαζικούς τάφους στη Γάζα

Τέλος οι διπλωματικές σχέσεις της Κολομβίας με το Ισραήλ

Μαζική αστυνομική παρουσία στο Πανεπιστήμιο της Κολούμπια

ΗΠΑ: Νομοσχέδιο για την πάταξη του φερόμενου αντισημιτισμού στα πανεπιστήμια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα