ΑΘΗΝΑ
13:04
|
02.05.2024
Ο Υπουργός υποστήριξε πως δεν θα μπορούσε να βοηθήσει με κάποιον τρόπο την έρευνα, μιας και δεν γνωρίζει... τον αποστολέα του κακόβουλου λογισμικού.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης, προχώρησε σε δηλώσεις σήμερα το πρωί αναφορικά με την παρακολούθηση του, δηλώνοντας πως του είχε γνωστοποιηθεί ότι είχε πέσει θύμα του παράνομου κατασκοπευτικού λογισμικού Predator, υποβαθμίζοντας το γεγονός, διευκρινίζοντας πως δεν κινήθηκε ο ίδιος νομικά, δικαιολογώντας αυτή του την απόφαση λέγοντας πώς δεν θα μπορούσε να βοηθήσει με κάποιον τρόπο την έρευνα, μιας και δεν γνωρίζει… τον αποστολέα του κακόβουλου λογισμικού.

Τι να την κάνεις τη μήνυση εφόσον υπάρχει έρευνα; Η μήνυση το μόνο που θα έκανε ήταν να περιπλέξει ακόμη περισσότερο τα πράγματα στη δικογραφία. Εγώ δεν έχω κάτι να εισφέρω σε αυτό.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης του στον τηλεοπτικό σταθμό «Αντέννα», ερωτώμενος για την παρακολούθηση του, ο Υπουργός προτίμησε να ασχοληθεί με τα σχόλια του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, αντί να απαντήσει στους δημοσιογράφους.

«Επειδή με κατηγορεί ο κύριος Κασσελάκης ότι δεν έκανα κάτι, η απάντηση είναι ότι δεν υπάρχει κάτι να κάνω» τόνισε ο Υπουργός, δηλώνοντας πως «όλες οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν, έχουν γίνει. Δεν ξέρω κάτι για να εισφέρω. Αν ήξερα, να το καταλάβω».

Την παραδοχή του Μάκη Βορίδη ότι ήταν εν γνώσει του πως έχει υπάρξει θύμα του Predator, δεν σχολίασε και ο δημοσιογράφος Θανάσης Κουκάκης, ο πρώτος που είχε αποκαλύψει δημόσια ότι είχε πέσει θύμα παρακολούθησης μέσω του λογισμικού.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΕΠΑΛ: Από το ξύλο για γειτονιές και οπαδικά στις γροθιές για ένα like ή γιατί κοίταξε το αγόρι της συμμαθήτριας

UNRWA: Άλλοι μπορούν να καλύψουν την απώλεια χρηματοδότησης από τις ΗΠΑ

Στο Διεθνές Δικαστήριο και η Τουρκία κατά του Ισραήλ

Πεσκόφ: Καμιά ειρήνη με τους όρους του Ζελένσκι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα