ΑΘΗΝΑ
23:54
|
17.05.2024
Η νέα μετάλλαξη του ιού της γρίπης των χοίρων, τύπου Α (H1N2)v  εντοπίστηκε σήμερα σε άτομο που επισκέφθηκε το γιατρό του στο βόρειο Γιορκσάιρ.
Γουρούνια
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νέα μετάλλαξη του ιού της γρίπης των χοίρων εντόπισαν για πρώτη φορά σε άνθρωπο οι βρετανικές υγειονομικές αρχές.

Πρόκειται για νέα μετάλλαξη του ιού της γρίπης των χοίρων, τύπου Α (H1N2)v  σε άτομο που επισκέφθηκε το γιατρό του στο βόρειο Γιορκσάιρ με αναπνευστικά προβλήματα, δίχως να έχει έρθει σε επαφή με χοίρους ή να εργάζεται σε συναφές περιβάλλον. Μετά την ασθένειά του, πάντως, ανάρρωσε κανονικά.

Έρευνα διενεργείται σχετικά με τις συνθήκες που το άτομο αυτό κόλλησε τον ιό ενώ η αρμόδια βρετανική υγειονομική αρχή «UKHSA» ανακοίνωσε ότι παρακολουθεί στενά την κατάσταση και θα αναλάβει τη λήψη μέτρων επιτήρησης σε κλινικές και νοσοκομεία.

Παγκοσμίως από το 2005 έχουν αναφερθεί 50 κρούσματα γρίπης τύπου Α(H1N2)v, αλλά κανένα εξ αυτών δεν φάνηκε να συνδέεται με τον ιό των χοίρων στον άνθρωπο.

Οι ποικιλίες Η1Ν1, Η1Ν2 και Η3Ν2 είναι υποκατηγορίες της γρίπης των χοίρων τύπου Α που συναντάται σε γουρούνια και περιστασιακά μολύνει ανθρώπους.

Σύμφωνα με την αρμόδια βρετανική υγειονομική αρχή UKHSA η ποικιλία μετάλλαξης του του ιού της γρίπης τύπου Α που εντοπίστηκε στη Βρετανία διαφέρει από άλλες μορφές γρίπης,  που εντοπίστηκαν τελευταία στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά είναι παρόμοια με την γρίπη που εντοπίστηκε σε χοίρους στη χώρα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέθανε Ιταλός δημοσιογράφος από το Σύνδρομο των Βαλκανίων

Ξεκινά αύριο το συνέδριο για το υπαρξιακό πρόβλημα της Ελλάδας

Κατεδάφισαν στο Κίεβο ναό της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας

Στον ΑΡΚΤΟΥΡΟ η ορφανή αρκουδίτσα Μάρθα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα