ΑΘΗΝΑ
07:46
|
05.05.2024
Ο πρωθυπουργός συνάντησε τον αρχηγό των Εργατικών, Κιρ Στάρμερ, στην ελληνική πρεσβευτική κατοικία στο Λονδίνο.
Η συνάντηση των δύο πολιτικών στην πρεσβευτική κατοικία στο Λονδίνο
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συνάντηση στην ελληνική πρεσβευτική κατοικία στο Λονδίνο με τον επικεφαλής του Εργατικού Κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κιρ Στάρμερ, είχε απόψε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο επαφών που πραγματοποιεί από νωρίς στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής του στην Βρετανία.

Σύμφωνα με ελληνικές διπλωματικές πηγές, στη διάρκεια της συνάντησης δόθηκε έμφαση στη σημασία των ελληνοβρετανικών σχέσεων και επισημάνθηκε η ανάγκη προώθησης της συνεργασίας ανάμεσα στην Ελλάδα, τη Βρετανία και τις χώρες της ΕΕ.

Σε σχετικό ρεπορτάζ του πρακτορείου ΑΠΕ-ΜΠΕ, αναφέρεται επίσης πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Κιρ Στάρμερ συζήτησαν τις «οικονομικές επιτυχίες» της Ελλάδας και τις «επενδύσεις σε υποδομές», καθώς ο Στάρμερ παρουσίασε το σχέδιό του για την ενίσχυση της ανάπτυξης στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Αναφέρθηκαν ακόμη στη σημασία στενής διμερούς συνεργασίας σε ζητήματα ευρύτερης ευρωπαϊκής ασφάλειας, μετανάστευσης και δράσης για το Κλίμα, καθώς και για τους σημαντικούς πολιτιστικούς δεσμούς ανάμεσα στις δύο χώρες, συμπεριλαμβανομένης της μεγάλης συνεισφοράς των ελληνικών κοινοτήτων στη βρετανική κοινωνία.

Επιπλέον, αντάλλαξαν απόψεις για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή και συμφώνησαν στη σημασία των ανθρωπιστικών παύσεων στη Γάζα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Boeing mafia;

Δύσκολα μπορεί κανείς να πιστέψει πως είναι σύμπτωση ο δεύτερος θάνατος πληροφοριοδότη της Boeing.
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Σαντίκ Καν επανεξελέγη δήμαρχος του Λονδίνου για τρίτη θητεία

Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε «πλήρη πείνα», λέει η επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ

Η 15η Σύνοδος Κορυφής του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας ξεκινά στη Γκάμπια

Κουτσούμπας: Το τέλος του Γολγοθά, η Ανάσταση, βρίσκεται στα δικά μας χέρια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα