ΑΘΗΝΑ
03:19
|
21.06.2024
Μια εβδομάδα μετά τη νίκη του, επισκέφθηκε στη Νέα Υόρκη τον τάφο ενός διάσημου ορθόδοξου ραβίνου, φορώντας το παραδοσιακό εβραϊκό κιπά και ολόμαυρη στολή.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο νέος πρόεδρος της Αργεντινής, Χαβιέρ Μιλέι, αποφάσισε να ασπαστεί τον Ιουδαϊσμό, σύμφωνα με δήλωση ενός από τους εκπροσώπους του, ενώ το Σάββατο συμμετείχε σε μια εβραϊκή τελετή στο Μπουένος Άιρες, όπου έλαβε την ευλογία από έναν ακόμη ραβίνο.

Μια εβδομάδα μετά τη νίκη στον δεύτερο γύρο των εκλογών, ο νεοεκλεγείς Μιλέι, μετέβη στη Νέα Υόρκη, ως το πρώτο του ταξίδι μετά την εκλογή του, έτσι ώστε να επισκεφθεί τον τάφο ενός διάσημου ορθόδοξου ραβίνου, του Menachem Mendel Schneerson, φορώντας το παραδοσιακό εβραϊκό κιπά και ολόμαυρη στολή. Ο Μιλέι είχε επισκεφθεί τον τάφο πριν πραγματοποιήσει οποιαδήποτε συνάντηση με αξιωματούχους των ΗΠΑ.

Η ένθερμη φιλο-ισραηλινή στάση του νέου προέδρου ξεχωρίζει την Αργεντινή ως τον κορυφαίο σύμμαχο του Ισραήλ στη Λατινική Αμερική, ενώ στη χώρα κατοικεί ο μεγαλύτερος εβραϊκός πληθυσμός της περιοχής. Ο ίδιος έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι σχεδιάζει να επισκεφθεί τη χώρα και να μεταφέρει την πρεσβεία της Αργεντινής από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ.

Η στροφή του Χαβιέρ Μιλέι από τον Καθολικισμό στον Ιουδαϊσμό δεν προκαλεί και τόσο μεγάλη εντύπωση, εάν λάβει κανείς υπόψιν τη στάση του απέναντι στον εκπρόσωπο της Καθολικής Εκκλησίας, Πάπα Φραγκίσκο, τον οποίο κατηγορεί ότι «προωθεί τον κομμουνισμό» και τον έχει αποκαλέσει «μοχθηρό χαρακτήρα» και «εκπρόσωπο του κακού στη Γη».

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Οι πέντε προκλήσεις του νέου Γ.Γ. του ΝΑΤΟ, Μαρκ Ρούτε

Μπαράζ επαφών Κύπρου-Λιβάνου μετά τις απειλές Νασράλα

Σταϊκούρας: Τον Νοέμβριο η παράδοση του μετρό Θεσσαλονίκης

Φωνή βοώντος εν τη ερήμω ο υποψήφιος Ρόμπερτ Φ. Κένεντι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα