ΑΘΗΝΑ
21:03
|
02.03.2024
Η επίσκεψη του Ιρανού Προέδρου στην Άγκυρα αναμένεται να γίνει μετά τη συνάντηση των ΥΠΕΞ των δύο χωρών στις 8/12 στη Νέα Υόρκη.
Οι ηγέτες Τουρκίας και Ιράν σε παλιότερη συνάντηση
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Για τον Δεκέμβριο φαίνεται πως αναβάλλεται η επίσκεψη που επρόκειτο αρχικά να πραγματοποιήσει σήμερα στην Άγκυρα ο Ιρανός Πρόεδρος Εμπραχίμ Ραϊσί προκειμένου να συζητήσει (πέρα από τις διμερείς σχέσεις) και τις εξελίξεις στη Λωρίδα της Γάζας με τον Τούρκο ομόλογό του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιρανικής ειδησεογραφικής ιστοσελίδας Entekhab, ο Ιρανός ηγέτης θα επισκεφθεί την Τουρκία κατά πάσα πιθανότητα μετά από τη συνάντηση που θα έχουν οι υπουργοί Εξωτερικών Ιράν, Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν, και της Τουρκίας, Χακάν Φιντάν, στη Νέα Υόρκη στο πλαίσιο συνόδου στις 8 Δεκεμβρίου.

Μετά την αξιολόγηση των αποτελεσμάτων αυτής της συνάντησης αναμένεται να αποφασιστεί και η ημερομηνία επίσκεψης του Ιρανού Προέδρου στην Άγκυρα.

Από παλιότερη συνάντηση των Ε.Ραϊσί (αριστερά) και Ρ.Τ. Ερντογάν (δεξιά)

Σε κάθε περίπτωση η αιτία που οδήγησε στην αναβολή της σημερινής συνάντησης των δύο ηγετών δεν έγινε γνωστή, αν και τροφοδότησε φήμες για πιθανές διαφωνίες ή ανταγωνισμούς σε περιφερειακά ζητήματα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Οι Συντηρητικοί κυριαρχούν στο κοινοβούλιο του Ιράν, στις εκλογές της συνέλευσης

«Συνταγματικός» ολοκληρωτισμός

Η Γάζα δέχεται την πρώτη αεροπορική ρίψη αμερικανικής ανθρωπιστικής βοήθειας

Σε εξέλιξη η Ιδρυτική Συνδιάσκεψη της Νέας Αριστεράς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα