ΑΘΗΝΑ
09:26
|
28.04.2024
Οι έφηβοι ήταν ηλικίας 14 και 17 ετών και δολοφονήθηκαν από τα πυρά Ισραηλινών στρατιωτών σε Τουμπάς και Ραμάλα.
Από επιδρομή του ισραηλινού στρατού στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το θάνατο δύο εφήβων 14 και 17 ετών προκάλεσαν απόψε στην Δυτική Όχθη οι ισραηλινές κατοχικές δυνάμεις βυθίζοντας στο πένθος ακόμη δύο οικογένειες Παλαιστινίων.

Ο 14χρονος Αμίρ Ουαχντάν σκοτώθηκε στο Τουμπάς της βόρειας Δυτικής Όχθης όταν Ισραηλινοί στρατιώτες μετέβησαν στην περιοχή για να συλλάβουν «δύο υπόπτους» εισβάλλοντας σε σπίτια αμάχων.

Επακολούθησαν συγκρούσεις μεταξύ στρατιωτών και νεαρών Παλαιστινίων που αμύνθηκαν έχοντας στα χέρια τους πέτρες. Στη συνέχεια προστέθηκαν και νεαροί που απάντησαν στις κατοχικές δυνάμεις με όπλα. Κατά τις ανταλλαγές πυρών έπεσε νεκρό και το 14χρονο αγόρι.

Περίπου την ίδια ώρα, απόψε, Ισραηλινοί στρατιώτες πυροβόλησαν και τραυμάτισαν θανάσιμα τον 17χρονο μαθητή Μάλικ Ντιγκρίχ  στα περίχωρα της Ραμάλας.

Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής, οι Ισραηλινοί άρχισαν και εκεί να εισβάλλουν σε σπίτια προκαλώντας συγκρούσεις και το θάνατο του 17χρονου νεαρού.

Εισβολή του στρατού πραγματοποιήθηκε νωρίτερα, για ακόμη μία φορά, και στην πόλη Τζενίν με αποτέλεσμα τις συλλήψεις τουλάχιστον δύο νεαρών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Απεργία την 1η Μαΐου και εργασιακό θέατρο του παραλόγου

Η Γερμανία είναι χλιαρή στην ιδέα της Κίνας για διεθνή έρευνα για τις εκρήξεις του Nord Stream

Μια ταινία γυρισμένη στο διάστημα

Ανδρουλάκης: «Επί Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα πήρε το “πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα” ακρίβειας»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα