ΑΘΗΝΑ
02:37
|
02.05.2024
Θα συναντηθούν το απόγευμα της Τρίτης με στόχο τη δημιουργία της νέας Κ.Ο., την ανάδειξη της ηγεσίας της και το προσωρινό όνομά της.
Φωτογραφία αρχείου
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ώρα συγκρότησης για τους 11 βουλευτές που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, καθώς σήμερα Τρίτη (28.11.2023) το απόγευμα θα συναντηθούν για να καθορίσουν τα επόμενα βήματά τους.

Σύμφωνα με σχετικό ενημερωτικό σημείωμα, οι 11 πρώην βουλευτές που αποχώρησαν «από τον ΣΥΡΙΖΑ του κ. Κασσελάκη» θα συναντηθούν στις 19:00 το απόγευμα για διαβούλευση «μπροστά στην ανάγκη συγκρότησης εναλλακτικού σχεδίου απέναντι στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας», με στόχο τη δημιουργία της νέας Κ.Ο., την ανάδειξη της ηγεσίας της και το προσωρινό όνομά της.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί της Δευτέρας, ο Αλέξης Χαρίτσης, που δεν διέψευσε ούτε επιβεβαίωσε ότι θα είναι επικεφαλής της νέας Κ.Ο. επισήμανε στο Mega ότι προέχει να γίνουν σταθερά όλα τα βήματα, για να κλείσουν οι εκκρεμότητες, να γίνει η κατανομή των ρόλων ώστε να δώσουν «συντεταγμένα τη “μάχη” του προϋπολογισμού», όπου θα πρέπει «να δείξουμε το πρόγραμμά μας και το στίγμα για το πως προχωράμε παρακάτω».

«Εμείς θέλουμε μια ομάδα που να είναι ομάδα όνομα και πράγμα και συλλογικά να προχωρήσουμε μπροστά. Μόνο έτσι μπορούμε να έχουμε πραγματικά το αποτέλεσμα, το οποίο θέλουμε και να εκφράσουμε την αγωνία των Αριστερών και προοδευτικών ανθρώπων που βλέπουν ότι υπάρχει ένα μεγάλο κενό στη Αριστερά και στον προοδευτικό χώρο. Πρέπει να υπάρχει πολιτική έκφραση, με σοβαρότητα, τεκμηρίωση και μαχητικότητα. Και να υπάρξει μία σοβαρή προγραμματική αντιπολίτευση απέναντι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη» τόνισε.

Σε ό,τι αφορά το όνομα της Κ.Ο. είπε ότι θα πρέπει αυτό να δίνει το πολιτικό πρόσημο, πρόσημο μιας «σύγχρονης Αριστεράς». Και έκανε λόγο για μια δύναμη «που προέρχεται από τον χώρο της πληθυντικής Αριστεράς με σύγχρονο λόγο, που θέλει να εκφράσει το σύνολο του προοδευτικού κόσμου της χώρας».

Επίσης, ο Νάσος Ηλιόπουλος σε συνέντευξη του ανέφερε ότι «εμείς δεν θα κάνουμε εμφύλιο ούτε με τον ΣΥΡΙΖΑ ούτε με τον Κασσελάκη. Πάμε να κάνουμε ένα φορέα που θα ανακτήσει μία αξιοπιστία. Θα έχει ψηλά το θέμα της κλιματικής αλλαγής και ποιες θεσμικές αλλαγές θέλει η χώρα. Κατά πάσα πιθανότητα ο Αλέξης Χαρίτσης θα είναι αρχηγός».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Ενδοπαλαιστινιακές συνομιλίες συμφιλίωσης στο Πεκίνο

Ο Τραμπ μαλώνει τον Νετανιάχου ξανά για τις επιθέσεις της Χαμάς και τον πόλεμο στη Γάζα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα