ΑΘΗΝΑ
02:55
|
17.05.2024
Οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα πρέπει να ζητήσουν περαιτέρω οικονομικό έλεγχο από την Εφορία, προκειμένου να αποδείξουν ότι το εισόδημα τους είναι μικρότερο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τον τρόπο με τον οποίο οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα «αποφεύγουν» την φορολόγηση επί του τεκμαρτού εισοδήματος, αλλά και την μείωση κατά 50% του τέλους επιτηδεύματος για όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, αλλάζοντας το πλαίσιο το οποίο μέχρι τώρα είχε γνωστοποιηθεί, όπου η μείωση θα αφορούσε μόνο όσους δηλώνουν εισόδημα μεγαλύτερο από το τεκμήριο, ενώ για όσους δηλώνουν χαμηλότερα εισοδήματα το τέλος θα μειωνόταν κατά 25%.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Υπουργού στο ΣΚΑΙ, θα υπάρξουν 9 εξαιρέσεις από το μαχητό τεκμήριο, όπως εγκυμονούσες και πληγέντες από φυσικές καταστροφές.

Όσοι όμως δεν εντάσσονται στις εξαιρέσεις θα πρέπει ατομικά να αμφισβητήσουν το τεκμαρτό εισόδημα που θα έχει ήδη υπολογίσει η Εφορία, ζητώντας έλεγχο στα εισοδήματά τους, προκειμένου να αποδείξουν ότι αυτά είναι χαμηλότερα από την ελάχιστη αμοιβή, ουσιαστικά αναλαμβάνοντας οι ίδιοι την υποχρέωση να απαιτήσουν από την εφορία να ελέγξει, εκτός από το ήδη δηλωμένο εισόδημα, τις τραπεζικές τους καταθέσεις, πληρωμές με κάρτες, και άλλες καταναλωτικές δαπάνες.

Κατά τον Υπουργό, αυτό σημαίνει πως «δεν θα ισχύει το τεκμαρτό εισόδημα για τους ελεύθερους επαγγελματίες που θέλουν να ελεγχθούν».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νεκρή Ελληνίδα στην επαρχία Ουσάκ της Τουρκίας

Κοινή διακήρυξη Ρωσίας-Κίνας για ακόμη στενότερη στρατηγική σχέση

ΗΠΑ: Κυρώσεις με στόχο τη διατάραξη της στρατιωτικής συνεργασίας Ρωσίας-Β.Κορέας

ΣΥΡΙΖΑ: Κατέθεσε πρόταση νόμου για το φορολογικό με μείωση στον ΕΝΦΙΑ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα