ΑΘΗΝΑ
14:26
|
28.04.2024
Η Ελλάδα κατέθεσε σήμερα γραπτή δήλωση στην Επιτροπή Μόνιμων Αντιπροσώπων της Ε.Ε συνδέοντας την πορεία της Αλβανίας με την τύχη του Μπελέρη.
Φρέντι Μπελέρης
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Γραπτή δήλωση με την οποία συνδέει άμεσα την ενταξιακή πορεία της Αλβανίας  στην Ευρωπαϊκή Ένωση με την υπόθεση του υπό κράτηση εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη, κατέθεσε σήμερα η Ελλάδα στην Επιτροπή Μόνιμων Αντιπροσώπων της Ε.Ε.

Στη γραπτή δήλωση επισημαίνεται πως το θέμα της ορκωμοσίας του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας είναι για τη χώρα μας προϋπόθεση για το μέλλον της ενταξιακής πορείας της Αλβανίας και ότι η ελληνική πλευρά θεωρεί την υπόθεση ως απόδειξη της παραβίασης των προϋποθέσεων που πρέπει να πληροί ένα κράτος που είναι υποψήφιο προς ένταξη στην Ε.Ε.

Η σχετική δήλωση αποστέλλεται και στα Τίρανα αποτελώντας, καθαρά διαδικαστικά, το πρώτο βήμα έναρξης των διαπραγματεύσεων με την Ε.Ε. για πέντε θεμελιώδη κεφάλαια.

Η Επιτροπή Μόνιμων Αντιπροσώπων είναι αρμόδια για την προετοιμασία των εργασιών του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Υπενθυμίζεται εξάλλου, ότι η Ελλάδα ήδη από τον Οκτώβριο δεν έχει συναινέσει στην αποστολή της επιστολής των «27» για άνοιγμα μιας σειράς ζητημάτων όσον αφορά την ένταξη της Αλβανίας στην ΕΕ.

Η σημερινή εξέλιξη σημειώνεται λίγες μέρες πριν την ημερομηνία της 4ης Δεκεμβρίου κατά την οποία το Ειδικό Δικαστήριο της Αλβανίας θα εξετάσει την αίτηση του Φρέντι Μπελέρη να ορκιστεί δήμαρχος της Χειμάρρας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέντε κατακτήσεις των γυναικών στην ΕΣΣΔ

ΜέΡΑ25 για έφοδο ΕΛ.ΑΣ σε σπίτι φοιτήτριας: «Η τρομοκρατία δεν θα περάσει»

Δικαιωματισμὸς: ἡ μεταφυσικὴ οὐτοπία τοῦ ἀπόλυτου αὐτοπροσδιορισμοῦ

Τα Μισελ-άνοιους του Kosmo

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα