ΑΘΗΝΑ
17:18
|
08.05.2024
Τι δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας κατά την συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Γενικός Γραμματέας του OHE, Αντόνιο Γκουτέρες, δήλωσε πως «δεν υπάρχει κανένα ασφαλές μέρος στη Λωρίδα της Γάζας», κατά την διάρκεια της ομιλίας του στο Συμβούλιο Ασφαλείας του οργανισμού, το οποίο συνεδριάζει με κεντρικό θέμα τα τεκταινόμενα στη Μέση Ανατολή, καλώντας σε «πραγματική ανθρωπιστική λύση», δηλαδή μόνιμη κατάπαυση πυρός.

Ο Γενικός Γραμματέας τόνισε πως πάνω από το 80% των κατοίκων της περιοχής έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, ενώ υπολογίζει πως το 45% των κατοικιών της Λωρίδας της Γάζας έχουν καταστραφεί ολοσχερώς ή έχουν προκληθεί εκτεταμένες ζημιές.

Πρόσθεσε ακόμα, πως το μέγεθος της καταστροφής και ο αριθμός των νεκρών είναι «χαρακτηριστικά της χρήσης εκπληκτικών όπλων μεγάλης εμβέλειας σε κατοικημένες περιοχές».

«Με τεράστια λύπη και πόνο σας ενημερώνω ότι, από την έναρξη των εχθροπραξιών, 111 μέλη της οικογένειας των Ηνωμένων Εθνών έχουν σκοτωθεί στη Γάζα. Αυτό το γεγονός αποτελεί την μεγαλύτερη απώλεια προσωπικού στην ιστορία του οργανισμού» δήλωσε ο Γκουτέρες, τονίζοντας την ανάγκη προστασίας των αμάχων, συμπεριλαμβανόμενων και των μελών του ΟΗΕ.

«Οι εγκαταστάσεις του ΟΗΕ δεν επιτρέπεται να γίνονται στόχος. Το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο πρέπει να γίνεται πάντοτε σεβαστό και από τις δύο πλευρές μιας σύρραξης».

Αναφορικά με τις απώλειες αμάχων Παλαιστινίων, ο Γενικός Γραμματέας τόνισε ότι έχουν σκοτωθεί σημαντικά περισσότερα παιδιά από τις επιχειρήσεις του ισραηλινού στρατού από όσα «έχουν σκοτωθεί κάθε χρόνο, από οποιαδήποτε πλευρά μιας σύρραξης από όταν ανέλαβα τα καθήκοντά μου».

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ζελένσκι: Στέλνει κατάδικους να πολεμήσουν-Ποινές στους ανυπότακτους

Ε.Ε: Εγκρίθηκε το σχέδιο για χρηματοδότηση του Κιέβου μέσω των δεσμευμένων ρωσικών κεφαλαίων

Στην απέλαση Ρώσου στρατιωτικού ακολούθου θα προχωρήσει η Βρετανία

Γερμανία: Επιστολή καθηγητών υπέρ των φιλοπαλαιστινιακών καταλήψεων στα πανεπιστήμια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα