ΑΘΗΝΑ
07:43
|
15.07.2024
Ο ηγέτης των Βρετανών Εργατικών ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να αλλάξει «τον νόμο για τα Μάρμαρα» εάν έρθει στην εξουσία.
Κιρ Στάρμερ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο ηγέτης των Εργατικών Κιρ Στάρμερ μιλώντας απόψε στην Βουλή των Κοινοτήτων άσκησε αφενός κριτική στον Βρετανό πρωθυπουργό Ρίσι Σούνακ για την απόφασή του να ματαιώσει την τελευταία στιγμή τη συνάντησή του με τον Έλληνα ομόλογό του κάνοντας μικροπολιτική κατωτέρου επιπέδου, αφετέρου επιβεβαίωσε πως και αυτός είπε στον Κυριάκο Μητσοτάκη πως δεν πρόκειται να αλλάξει «τον νόμο για τα Μάρμαρα» εάν το κόμμα του αναδειχθεί πρώτο στις εκλογές που αναμένεται να διεξαχθούν εντός του 2024.

«Συζήτησα με τον Έλληνα πρωθυπουργό για την οικονομία, την ασφάλεια και  τη μετανάστευση. Του είπα επίσης ότι δεν θα αλλάξουμε τον νόμο για τα Μάρμαρα» του 1963 ανέφερε ο Κιρ Στάρμερ, υπενθυμίζοντας ένα νόμο που απαγορεύει την απομάκρυνση οποιουδήποτε αντικειμένου από το Βρετανικό Μουσείο.

Με αυτή τη φράση, ο Στάρμερ έδειξε πως  δεν προτίθεται να αλλάξει τον παλιό νόμο για να καταστεί εφικτή η επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα ή άλλων έργων τέχνης.

Ως εκ τούτου, διαψεύδει εμμέσως τις περί του αντιθέτου δηλώσεις που είχε κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης προ ημερών, σχολιάζοντας δημοσίευμα της εφημερίδας The Guardian που ισχυριζόταν πως ο ηγέτης των Εργατικών ήταν θετικός στην επιστροφή των γλυπτών στον Παρθενώνα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Διάγγελμα Μπάιντεν: Να μην μετατραπεί η πολιτική σε «πεδίο φονικής μάχης»

Η ΛΑΡΚΟ και η εθνική καταστροφή μπροστά μας

Νέα κυβέρνηση στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά καμία αλλαγή στην Ευρώπη

Ο ηγέτης του μεγαλύτερου κομμουνιστικού κόμματος του Νεπάλ διορίστηκε νέος πρωθυπουργός

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα