ΑΘΗΝΑ
17:00
|
26.06.2024
Εδώ και 20 χρόνια κάθε φορά που βρέχει το ποτάμι καταπίνει καλλιέργειες και μέτρα δεν έχουν παρθεί λένε οι αγρότες.
Φωτογραφία: ΕΡΤ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Περίπου 5.000 στρέμματα καλλιεργούμενων εκτάσεων πλημμύρισαν στη Θεσπρωτία, μετά την υπερχείλιση, κατά τη διάρκεια της νύχτας, του ποταμού Καλαμά από τα νερά των βροχοπτώσεων των τελευταίων ημερών.

Οι πλημμύρες έπληξαν την περιοχή της Σκάλας Φιλιτατών και συγκεκριμένα τη Βρυσέλλα και την Κορύτιανη, με αποτέλεσμα να θαφτούν στα νερά και τις λάσπες χιλιάδες δέντρα εσπεριδοειδών – κυρίως μανταρίνια και πορτοκάλια, αλλά και καλλιέργειες με ψυχανθή, όπως τριφύλλι.

Όπως αναφέρει το epiruspost.gr, οι αγρότες είναι για μια ακόμα φορά σε απόγνωση καθώς ο Καλαμάς ξεχειλίζει, μετά από έντονες βροχοπτώσεις εδώ και 20 χρόνια, χωρίς να έχουν παρθεί μέτρα, παρά τις επίμονες διαμαρτυρίες τους να βρεθεί λύση.

Σύμφωνα με πηγές της ίδια ιστοσελίδας, τα νερά του ποταμού άρχισαν να υποχωρούν από το μεσημέρι, ενώ η κυκλοφορία τόσο μέσα στη Σκάλα Φιλιατών  όσο και στην παλιά Ε.Ο Ηγουμενίτσας – Ιωαννίνων διεξάγεται κανονικά.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Τζούλιαν Ασάνζ είναι ελεύθερος

Συμφώνησε να παραδεχτεί την ενοχή του για την κατηγορία τής κατασκοπείας και θα επιστρέψει στην Αυστραλία μετά από την πολύχρονη καταδίωξη που υπέστη.
ΣΥΝΑΦΗ

Υπό έλεγχο η φωτιά σε παλιό εργοστάσιο στο Μοσχάτο

Αστροναύτες του Starliner «εγκλωβίστηκαν» στο διάστημα

Διαδικτυακή προβολή ταινίας-εκδήλωση αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη την Πέμπτη 27/6

Ποινική δίωξη στον δημοσιογράφο για περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα