ΑΘΗΝΑ
18:07
|
03.03.2024
Ο Ισπανός πρωθυπουργός εξέφρασε ανησυχία για το κατά πόσο το Ισραήλ «συμμορφώνονται με το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι ανακαλεί «για διαβουλεύσεις» την πρέσβειρά του στην Ισπανία, μετά τα «εξωφρενικές» δηλώσεις του Ισπανού πρωθυπουργού, Πέδρο Σάντσεθ, ο οποίος εξέφρασε ανησυχία για το κατά πόσο το Ισραήλ «συμμορφώνονται με το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο». Την ανάκληση ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Έλι Κοέν, σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα X.

«Λόγω των εξωφρενικών δηλώσεων του Ισπανού πρωθυπουργού, ο οποίος επανέλαβε αβάσιμους ισχυρισμούς, αποφάσισα να ανακαλέσω τη Ισραηλινή πρέσβειρα στην Ισπανία για διαβουλεύσεις στην Ιερουσαλήμ», εξήγησε ο Έλι Κοέν, τονίζοντας πως «Το Ισραήλ ενεργεί και θα συνεχίσει να ενεργεί, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, και θα συνεχίσει τον πόλεμο μέχρι να επιστραφούν όλοι οι όμηροι και να εξαλειφθεί η Χαμάς από τη Γάζα».

Ο Ισπανός πρωθυπουργός σε δήλωσή του ανέφερε:

«Έχουμε πει από την αρχή ότι αυτό που έκανε η Χαμάς στο Ισραήλ είναι απολύτως φρικτό και αποτρόπαιο. Έχουμε επίσης δείξει πάντα τη δημόσια δέσμευσή μας στο ότι η Χαμάς πρέπει να απελευθερώσει όλους τους ομήρους που κρατά αμέσως και χωρίς κανέναν απολύτως όρο.

Αλλά πρέπει να πούμε στο Ισραήλ, με την ίδια πεποίθηση, ότι οι ενέργειές του πρέπει να βασίζονται στο διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο. Αλλά με τις εικόνες που βλέπουμε και τον αυξανόμενο αριθμό ανθρώπων –ιδιαίτερα αγοριών και κοριτσιών– που σκοτώνονται, έχω ειλικρινείς αμφιβολίες ότι συμμορφώνονται με το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο. Αυτό που βλέπουμε στη Γάζα δεν είναι αποδεκτό».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Σουδάν: Η σουδανική ανθρωπιστική κρίση επισκιάστηκε από τη σύγκρουση στη Γάζα

Ιδρυτική Συνδιάσκεψη Νέας Αριστεράς: Να βγούμε με το κεφάλι ψηλά από τη μάχη των ευρωεκλογών

Ίλον Μασκ: Το ΝΑΤΟ έπρεπε να είχε διαλυθεί το 1991

Η Βούλα Κεχαγιά, νέα εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα