ΑΘΗΝΑ
18:19
|
28.04.2024
Ο Κοβάτσεφσκι δήλωσε ότι «με την παρουσία και την ομιλία μου διατυπώνω την άποψή μου για τη ρωσική επιθετικότητα».
Λαβρόφ-Κοβάτσεφσκι
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, Ντίμιταρ Κοβάτσεφσκι πριν από την έναρξη του Υπουργικού Συμβουλίου του ΟΑΣΕ, που διεξάγεται στα Σκόπια, δήλωσε ότι δεν θα συναντηθεί με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

Σημείωσε, ότι κάθε χώρα με τον δικό της τρόπο στέλνει ένα μήνυμα για την επίθεση της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας.

Ο Κοβάτσεφσκι ελπίζει ότι θα ληφθούν σημαντικές αποφάσεις στο Υπουργικό Συμβούλιο του ΟΑΣΕ και ότι θα εκλεγεί νέος πρόεδρος του ΟΑΣΕ για το επόμενο έτος, μαζί με τα άλλα σημαντικότερα καθήκοντα στον ΟΑΣΕ, και ότι θα εγκριθεί ο προϋπολογισμός του οργανισμού για το επόμενο έτος.

«Κάποιοι το κάνουν με την απουσία τους, αλλά κάποιοι με την παρουσία τους και με ξεκάθαρα διατυπωμένες απόψεις για τη ρωσική επιθετικότητα. Το ίδιο θα κάνω και με την ομιλία μου», είπε ο Κοβάτσεφσκι.

Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας χαιρέτησε τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ λίγο πριν την Ολομέλεια του Υπουργικού Συμβουλίου του ΟΑΣΕ.

Ο Σεργκέι Λαβρόφ στο Υπουργικό Συμβούλιο του ΟΑΣΕ

Ο Σεργκέι Λαβρόφ θα εξετάσει την κρίση ασφάλειας στην Ευρώπη στην ομιλία του στη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) στη Βόρεια Μακεδονία, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

«Σήμερα, ο Σεργκέι Λαβρόφ θα μιλήσει για την κατάσταση της κρίσης και τον ΟΑΣΕ γενικά, δηλαδή την κρίση ασφάλειας και συνεργασίας της Ευρώπης. Πηγάζει ξεκάθαρα από την επιθυμία μιας συγκεκριμένης χώρας – των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής – να κάνει ό,τι είναι δυνατό για να εμποδίσει την κανονική συνεργασία και προσπάθειες για την εγκαθίδρυση συλλογικής ασφάλειας στην ευρωπαϊκή ήπειρο».

Η Ζαχάροβα επεσήμανε ότι οι ΗΠΑ «δεν αντέχουν τον ανταγωνισμό και μπορούν να υπάρχουν μόνο σε μια ατμόσφαιρα ελεγχόμενου χάους». «Αυτοί [οι Αμερικανοί] έχουν ξεχάσει ότι δεν είναι πλέον ικανοί να ελέγξουν αυτό το χάος», πρόσθεσε.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μακρόν: Τα πυρηνικά όπλα της Γαλλίας θα πρέπει να αποτελούν μέρος της ευρωπαϊκής αμυντικής συζήτησης

Λευκός Οίκος: Το Ισραήλ συμφώνησε να ακούσει τις ανησυχίες των ΗΠΑ πριν από οποιαδήποτε κίνηση στη Ράφα

Αντιπροσωπεία της Χαμάς στο Κάιρο τη Δευτέρα για συνομιλίες σχετικά με πιθανή εκεχειρία

Ανδρουλάκης: Ο κ. Μητσοτάκης να πει ξεκάθαρα τι συμβαίνει στο ΥΠΕΣ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα