ΑΘΗΝΑ
21:19
|
02.03.2024
Συγκέντρωση σήμερα Πέμπτη, στις 12 το μεσημέρι έξω από το υπουργείο Υγείας, καλούν ΟΕΝΓΕ, ΕΙΝΑΠ και ΠΟΕΔΗΝ.
Την κινητοποίηση στηρίζει και η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν εργαζόμενοι στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας, Σωματεία και φορείς σε όλη τη χώρα ενάντια στην κατάρρευση του δημόσιου συστήματος Υγείας.

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) προχώρησε σε 48ωρη απεργία Τετάρτη και σήμερα Πέμπτη. Στη 48ωρη απεργία συμμετέχει και η ΕΙΝΑΠ.

Στην αιχμή των διεκδικήσεων βρίσκονται τα μέτρα ενίσχυσης των νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας, ξεχωρίζοντας τις προσλήψεις προσωπικού και τη χρηματοδότηση. Διεκδικήσεις που βρίσκονται στον αντίποδα των σχεδιασμών της κυβέρνησης, που φέρνει τα ιδρύματα σε αδιέξοδο, στο πλαίσιο της εφαρμογής του αντιδραστικού «νέου ΕΣΥ», με λουκέτα και συγχωνεύσεις αλλά και με ένταση της επιχειρηματικής δράσης που είναι η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος.

Στις κινητοποιήσεις ξεχωρίζει επίσης η αντίθεση στο νομοσχέδιο για την ψυχική υγεία και την απεξάρτηση με τους εργαζόμενους στα ψυχιατρικά νοσοκομεία και τις δομές απεξάρτησης να είναι στο «πόδι» απαιτώντας την απόσυρσή του.

Τη στήριξη και αλληλεγγύη του στην 48ωρη πανελλαδική απεργία εκφράζει το ΠΑΜΕ τονίζοντας πως «ο αγώνας των γιατρών είναι υπόθεση όλων των εργαζομένων!». Καλεί όλα τα Συνδικάτα και τους εργαζόμενους να στηρίξουν αυτόν τον αγώνα, να πάρουν τις δικές τους πρωτοβουλίες για τη διεκδίκηση δημόσιας και δωρεάν Υγείας για όλους και να συμμετάσχουν στην απεργιακή συγκέντρωση την Πέμπτη στις 12 μ. στο υπουργείο Υγείας.

Κινητοποιήσεις την Τετάρτη 29/11 σε μεγάλους δήμους της Αττικής

Ο αγώνας των εργαζομένων στην Υγεία είναι κοινός, με εργατικά σωματεία και μαζικούς φορείς που κάνουν δική τους υπόθεση τα αιτήματα των νοσοκομειακών γιατρών και σήμερα, Τετάρτη, διαδηλώνουν το πρωί στις πύλες των νοσοκομείων μαζί με τους υγειονομικούς («Θριάσιο», ΚΑΤ, «Ευαγγελισμός» κ.ά.) και το απόγευμα πραγματοποιούν μαχητικά συλλαλητήρια στους δήμους.

 • Στον Πειραιά, πάνω από 30 είναι τα σωματεία και οι φορείς που κάλεσαν σε μεγάλο παμπειραϊκό συλλαλητήριο την Τετάρτη 29 Νοέμβρη, στις 7 μ.μ., στην πλατεία Κοραή. Οι δεκάδες φορείς που πραγματοποίησαν σύσκεψη συντονισμού πριν από λίγες μέρες παίρνουν τη σκυτάλη από τις αγωνιστικές παρεμβάσεις τόσο στο Νοσοκομείο Νίκαιας, όπου μπροστά στο αδιέξοδο των ελλείψεων προσωπικού η διοίκηση πασάρει τον αξονικό τομογράφο σε ιδιώτες, όσο και στο «Μεταξά», όπου οι απανωτές αποχωρήσεις τινάζουν «στον αέρα» ακόμα και τη λειτουργία της Μονάδας Μαστού.
 • Στο Περιστέρισήμερα, Τετάρτη, διοργανώθηκε πανδυτικό συλλαλητήριο, στις 7 μ.μ. στην πλατεία Δημαρχείου, για την Υγεία του λαού ολόκληρης της Δυτικής Αθήνας, με τα σωματεία να θέτουν στο επίκεντρο τη δραματική κατάσταση στο «Αττικόν», στο Δαφνί, στα ΚΥ και τις άλλες δομές της περιοχής. Διεκδικούν την επαναλειτουργία του Νοσοκομείου «Λοιμωδών», πλήρως στελεχωμένου και εξοπλισμένου, την ενίσχυση του «Αττικόν», αλλά και να μην προχωρήσει η ψυχιατρική μεταρρύθμιση που οδηγεί στο κλείσιμο του Δαφνίου και του Δρομοκαΐτειου. Επίσης, μέτρα για την ΠΦΥ, με δημιουργία και ενίσχυση των ΚΥ κ.λπ.
 • Κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε στις 7 μ.μ., στην πλατεία του Γέρακα, για τα οξυμένα προβλήματα στις δημόσιες δομές Υγείας στην Ανατολική Αττική, με το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου και Ανατολικής Αττικής, σωματεία και φορείς της περιοχής να διεκδικούν μεταξύ άλλων τη δημιουργία δημόσιου νοσοκομείου και την ενίσχυση των Κέντρων Υγείας.

Παγκρήτια κινητοποίηση την Πέμπτη

Στην Κρήτη, Σωματεία, Σύλλογοι και άλλοι φορείς διοργανώνουν παγκρήτια κινητοποίηση, αύριο Πέμπτη 30 Νοέμβρη, στις 11 π.μ. στην πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο.

Για τη διευκόλυνση των εργαζομένων στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα έχουν προκηρύξει για εκείνη τη μέρα στάσεις εργασίας η ΕΕ της ΑΔΕΔΥ για όλους τους νομούς της Κρήτης και τα Εργατικά Κέντρα Ηρακλείου, Χανίων, Ρεθύμνου και Λασιθίου.

Διαμαρτυρίες σε όλη τη χώρα

Το Σωματείο Εργαζομένων στο Θριάσιο Νοσοκομείο προχώρησε την Τετάρτη σε συγκέντρωση από τις 7 π.μ. ως τις 10 π.μ. στην είσοδο του Θριάσιου Νοσοκομείου. 

Το Σωματείο Εργαζομένων ΨΝΑ  Δαφνί έκανε στάση εργασίας 7 π.μ. – 3 μ.μ. και κινητοποίηση στις 11 π.μ. στην πύλη του νοσοκομείου.

Ακόμη κινητοποιήσεις και διαμαρτυρίες έγιναν ή θα γίνουν:

 • Στο Αγρίνιο, την Τετάρτη στις 11 π.μ. στην κεντρική είσοδο του νοσοκομείου.
 • Στη Βέροια, την Πέμπτη στις 10 π.μ., έξω από το νοσοκομείο.
 • Στην Ικαρία, την Τετάρτη, στις 7 μ.μ., πλατεία Ευδήλου. 
 • Στην Ιστιαία, την Τετάρτη, στις 6 μ.μ. στην πλατεία Ιστιαίας.
 • Στην Καλαμάτα, την Τετάρτη, στις 11 π.μ. στην πύλη των τακτικών ιατρείων του Γενικού Νοσοκομείου.
 • Στην Καρδίτσα, την Τετάρτη, στη 1 μ.μ. στην πύλη του.
 • Στην Κάρυστο, την Τετάρτη, στη 1 μ.μ. στην είσοδο του νοσοκομείου.
 • Στη Λάρισα, την Τετάρτη στις 12 μ. στην κεντρική πλατεία.
 • Στη Λήμνο, την Τετάρτη στη 1.30 μ.μ. στο νοσοκομείο (από την πλευρά των Επειγόντων).
 • Στη Μυτιλήνη, την Τετάρτη, στις 12 μ. στο νοσοκομείο και την Πέμπτη στις 6.30 μ.μ. στην πλατεία Σαπφούς.
 • Στη Νάουσα, την Τετάρτη στις 10 π.μ. έξω από το νοσοκομείο.
 • Στον Παλαμά, την Πέμπτη στις 12 μ. στο Κέντρο Υγείας (Μουσών Μέλαθρον).
 • Στη Σάμο, την Τετάρτη, στις 6 μ.μ., στην πλατεία Πυθαγόρα στο Βαθύ.
 • Στα Τρίκαλα, την Τετάρτη στις 12 μ. στο νοσοκομείο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Οι Συντηρητικοί κυριαρχούν στο κοινοβούλιο του Ιράν, στις εκλογές της συνέλευσης

«Συνταγματικός» ολοκληρωτισμός

Βυθίστηκε το φορτηγό πλοίο Rubymar που είχε χτυπηθεί από αντάρτες Χούθι

Σε εξέλιξη η Ιδρυτική Συνδιάσκεψη της Νέας Αριστεράς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα