ΑΘΗΝΑ
15:39
|
07.05.2024
Σημαντικό μέρος των συζητήσεων αφορούσε τον τρόπο με τον οποίο το Ισραήλ θα πρέπει να συνεχίσει τον πόλεμο στη Γάζα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε δηλώσεις προχώρησε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, σε συνέντευξη Τύπου στο Τελ Αβίβ, κατά την διάρκεια της επίσκεψής του στο Ισραήλ, όπου και συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, αλλά και τον Πρόεδρο της χώρας, Ισαάκ Χέρτζογκ.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Αμερικανού ΥΠΕΞ, σημαντικό μέρος των συζητήσεων αφορούσε τον τρόπο με τον οποίο το Ισραήλ θα πρέπει να συνεχίσει τον πόλεμο στη Γάζα.

«Ο άμεσος στόχος μας είναι να παρατείνουμε την εκεχειρία, μέσω της συνεργασίας με τους εταίρους μας, ώστε να μπορέσουν να ελευθερωθούν περισσότεροι όμηροι από τη Λωρίδα της Γάζας και να σταλεί περισσότερη ανθρωπιστική βοήθεια στη περιοχή» δήλωσε ο Αμερικανός ΥΠΕΞ, ενώ διευκρίνισε πως ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου κατέστησε σαφή την στάση του υπέρ της συνέχισης των επιχειρήσεων στη Λωρίδα της Γάζας, μόλις ολοκληρωθεί η απελευθέρωση των ομήρων.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ δήλωσε ότι το Ισραήλ έχει το δικαίωμα «να διασφαλίσει ότι η επίθεση της Χαμάς την 7η Οκτωβρίου δεν θα επαναληφθεί» και πως «η Χαμάς δεν μπορεί να παραμείνει στην εξουσία».

Τόνισε πως το Ισραήλ θα πρέπει να συνεχίσει «σύμφωνα με το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο και τους νόμους του πολέμου» και πως θα πρέπει να λάβει περισσότερα μέτρα σε επόμενες στρατιωτικές επιχειρήσεις έτσι ώστε να διασφαλιστεί η προστασία των ζωών των κατοίκων της Γάζας. Ακόμα, τόνισε πως «το Ισραήλ θα πρέπει να αποφύγει τον εκτοπισμό των κατοίκων της Νότιας Γάζας», όπως συνέβη στους κατοίκους της βόρειας πλευράς.

Αναφορικά με τις επιδρομές των Ισραηλινών εποίκων στην Δυτική Όχθη, υποστήριξε πως ζήτησε από την ισραηλινή κυβέρνηση «να λάβει μέτρα για την καταπολέμηση της βίας», προσθέτοντας πως και οι ΗΠΑ διερευνούν τρόπους για την καταπολέμηση του φαινομένου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο πρόεδρος της Κούβας επισκέπτεται τη Ρωσία

Ανδρουλάκης: Προτεραιότητα η ευημερία των μόνιμων κατοίκων των μικρών νησιών

Κασσελάκης: Το πιο αριστερό πράγμα είναι να βελτιώνεις τη ζωή των συνανθρώπων σου

Έκλεισε το πέρασμα στη Ράφα-Ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών της Γάζας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα