ΑΘΗΝΑ
01:33
|
06.05.2024
Ο βαθμός συσπείρωσης του ΣΥΡΙΖΑ περιορίζεται στο 51%, με τις μεγαλύτερες μετακινήσεις να καταγράφονται προς το ΚΚΕ.
Σε πανελλαδικό δείγμα 1.303 ατόμων μεταξύ 22 με 28 Νοεμβρίου
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την δημοσκοπική κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και την παγίωση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στη δεύτερη θέση, επιβεβαιώνει νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis, για λογαριασμό του Mega, που παρουσιάστηκε το βράδυ της Πέμπτης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δημοσκόπησης, που πραγματοποιήθηκε σε πανελλαδικό δείγμα 1.303 ατόμων μεταξύ 22 με 28 Νοεμβρίου, η ΝΔ προηγείται στην πρόθεση ψήφου κατά 18 μονάδες σε σχέση με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ που ακολουθεί στη δεύτερη θέση, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ παραμένει 2 ποσοστιαίες μονάδες πίσω, στην τρίτη θέση χάνοντας επιπλέον 1,8% σε σχέση με προηγούμενη δημοσκόπηση του Οκτωβρίου.

Αναλυτικά, στην πρόθεσή ψήφου, τα κόμματα συγκεντρώνουν:

ΝΔ  30,5%
ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ  12,2%
ΣΥΡΙΖΑ  10,2%
ΚΚΕ 9,2%
Ελληνική Λύση 4,6%
Σπαρτιάτες  3%
ΝΙΚΗ  2,7%
Πλεύση Ελευθερίας  2,7%
ΜέΡΑ25  2,2%
Λοιπά  2,6%

Στην εκτίμηση ψήφου η διαφορά της ΝΔ από το δεύτερο ΠΑΣΟΚ ανεβαίνει στις 22,9 μονάδες καθώς η ΝΔ συγκεντρώνει 38,2%, ενώ το ΠΑΣΟΚ φτάνει το 15,3% και ο ΣΥΡΙΖΑ περιορίζεται στο 12,7% .

Η πλειοψηφία (46%) των ερωτηθέντων εκτιμά πως ούτε το ΠΑΣΟΚ ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ μπορούν να αποτελέσουν ισχυρή αντιπολίτευση, ενώ περίπου 4 στους 10 από τους ερωτώμενους που αυτοπροσδιορίζονται ως κεντροαριστεροί εκτιμούν ότι το ΠΑΣΟΚ θα ενισχυθεί ακόμα περισσότερο.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, ο βαθμός συσπείρωσης του ΣΥΡΙΖΑ περιορίζεται στο 51%, με τις μεγαλύτερες μετακινήσεις να καταγράφονται προς το ΚΚΕ και λιγότερο προς το ΠΑΣΟΚ. Η ΝΔ καταγράφει συσπείρωση της τάξης του 80%.

Σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης διατηρεί την υπεροχή του, αφού στις απαντήσεις για το ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός συγκεντρώνει 41%. Ο «κανένας» ακολουθεί στη δεύτερη θέση με 31% ενώ οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί καταγράφουν μονοψήφια ποσοστά που δεν ξεπερνούν το 5%.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κασσελάκης: Όταν είναι να «σπάσουμε» αυγά θέλω όλοι να είστε μαζί μου

Οι ψηφοφόροι του Παναμά θα εκλέξουν νέο πρόεδρο

Ο Πούτιν συγχαίρει τους Ορθόδοξους Χριστιανούς την Κυριακή του Πάσχα

Νετανιάχου: Αν τελειώσει τώρα ο πόλεμος στη Γάζα, η Χαμάς θα παραμείνει στην εξουσία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα