ΑΘΗΝΑ
13:34
|
12.05.2024
Και ενώ οι αντιδράσεις συνεχίζονται, ο Πρωθυπουργός δίνοντας συνέντευξη στο Bloomberg, δήλωσε ότι δεν θέλει να εμπλακεί στην εσωτερική βρετανική πολιτική.
Μητσοτάκης για Ρίσι Σούνακ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την υποβάθμιση του απαράδεκτου περιστατικό της ματαίωσης της συνάντησής του με τον Ρίσι Σούνακ συνεχίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ οι σφοδρές αντιδράσεις συνεχίζονται.

«Άφησα πίσω μου αυτό το συμβάν» είπε μιλώντας στο Bloomberg, όπως επίσης πως δεν θέλει να δώσει υπερβολικά μεγάλη σημασία αλλά διευκρίνισε ότι δεν έχει μιλήσει με τον Βρετανό ομόλογό του. 

«Στο πνεύμα των μακροχρόνιων και καλών σχέσεων ανάμεσα στις δυο χώρες, τις οποίες θέλω να διαφυλάξω, δεν έχω πολλά να προσθέσω σε αυτό το θέμα, ούτε και να εμπλακώ στην εσωτερική βρετανική πολιτική. Είπαμε ότι έπρεπε να πούμε πάνω σε αυτό το θέμα και δεν θέλω να σχολιάσω κάτι παραπάνω» είπε.

Επίσης, έκανε ειδική αναφορά στην «ανθεκτική» κατά τον ίδιο οικονομία, υποστηρίζοντας πως η χώρα μας θα καταφέρει να πετύχει τους δημοσιονομικούς της στόχους, για το μεταρρυθμιστικό έργο της κυβέρνησης και την «πράσινη» μετάβαση.

Σε ερώτηση, για το πώς η Ελλάδα ενώ θέλει να γίνει εξαγωγέας πράσινης ενέργειας κάνει έρευνες για υδρογονάνθρακες ο πρωθυπουργός εξήγησε: «Θέλουμε να αυξήσουμε τη δυναμικότητα παραγωγής πράσινης ενέργειας, να αυξήσουμε την παραγωγή, αλλά ταυτόχρονα θέλουμε να καλύψουμε τις ανάγκες μας». «Είμαστε στην πρώτη γραμμή της κλιματικής αλλαγής αλλά δεν μπορούμε να επιτύχουμε μόνοι τους στόχους μας», ισχυρίστηκε.

Σε ό,τι αφορά το μεταναστευτικό ο πρωθυπουργός αναπαρήγαγε για πολλοστή φορά το δόγμα της αποτροπής εργαλειοποιώντας το ζήτημα. «Να είμαστε πολύ σκληροί απέναντι στους διακινητές και να προσφέρουμε νόμιμους τρόπους για όσους θέλουν να έρθουν νόμιμα στην Ευρώπη και να μας βοηθήσουν στην ανάπτυξη. Π.χ. εμείς έχουμε ανάγκη από ανθρώπους στη γεωργία» είπε προκλητικά.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Στέφανος Κασσελάκης και οι άμαχοι αγνώστων λοιπών στοιχείων στη Ράφα

Ξεκίνησε η αποστολή των φακέλων για την επιστολική ψήφο

Εκλογική αναμέτρηση Σάντσεθ και αυτονομιστών στην Καταλονία

Τα Μισελ-άνοιους του Kosmo

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα