ΑΘΗΝΑ
09:10
|
02.05.2024
Ηγέτες της μουσουλμανικής αμερικανικής κοινότητες σε έξι μεγάλες πολιτείες εντείνουν την καμπάνια #AbandonBiden, καταγγέλλοντας την υποστήριξη των ΗΠΑ στο Ισραήλ.
Συγκέντρωση έξω από τον Λευκό Οίκο στις 4 Νοεμβρίου
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μουσουλμάνοι Αμερικανοί, ηγέτες τοπικών κοινοτήτων, σε έξι κομβικές πολιτείες των ΗΠΑ, ανακοίνωσαν, χθες Σάββατο, την απόφασή τους να συσπειρώσουν τις κοινότητές τους ενάντια στην προσπάθεια επανεκλογής του προέδρου Τζο Μπάιντεν λόγω της σταθερής υποστήριξής του στην ισραηλινή επίθεση στη Γάζα.

Η εκστρατεία με το όνομα #AbandonBiden (εγκαταλείψτε τον Μπάιντεν) ξεκίνησε από τη Μινεσότα και επεκτάθηκε στο Μίσιγκαν, την Αριζόνα, το Ουισκόνσιν, την Πενσυλβάνια και τη Φλόριντα, με τους Αμερικανούς μουσουλμάνους να ζητούν από τον πρόεδρο να ζητήσει μόνιμη κατάπαυση του πυρός στη Γάζα.

«Η καμπάνια #AbandonBiden πραγματοποιείται με φόντο τις επερχόμενες προεδρικές εκλογές και την απόφασή μας να αποσύρουμε την υποστήριξη μας από τον πρόεδρο Μπάιντεν λόγω της απροθυμίας του να ζητήσει κατάπαυση του πυρός και να προστατεύσει τους αθώους ανθρώπους στην Παλαιστίνη και το Ισραήλ», αναφέρει η ομάδα των μουσουλμάνων ηγετών, σε ανακοίνωσή της στο αμερικανικό πρακτορείο ειδήσεων Axios.

Οι Μουσουλμάνοι Αμερικανοί υποστηρίζουν ότι δεν περιμένουν πως ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ θα μεταχειριστεί καλύτερα την κοινότητά τους εάν επανεκλεγεί, αλλά είδαν την άρνηση ψήφου στον Μπάιντεν ως το μόνο τους μέσο για να διαμορφώσουν την αμερικανική πολιτική. «Δεν υποστηρίζουμε τον Τραμπ», τονίζουν, προσθέτοντας ότι η μουσουλμανική κοινότητα θα αποφασίσει αν και πώς θα στηρίξει άλλους υποψήφιους.

Η αντίθεση από τους μεγάλους μουσουλμανικούς και αραβοαμερικανικούς πληθυσμούς θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την επανεκλογή Μπάιντεν εκτιμούν αναλυτές.

Μένει να δούμε αν οι μουσουλμάνοι ψηφοφόροι θα στραφούν εναντίον του Μπάιντεν μαζικά, αλλά ακόμα και μικρές αλλαγές στα ποσοστά θα μπορούσαν να κάνουν τη διαφορά στις πολιτείες που κέρδισε ο νυν πρόεδρος με μικρή διαφορά το 2020, όπως το Μίσιγκαν, όπου ο Μπάιντεν εξασφάλισε τη νίκη με 2,8 μονάδες διαφορά και οι Αραβοαμερικανοί αποτελούν το 5% των ψηφοφόρων, σύμφωνα με το Αραβοαμερικανικό Ινστιτούτο.

Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι πρόσφατη δημοσκόπηση κατέγραψε σημαντική πτώση της υποστήριξης του Μπάιντεν μεταξύ των Αραβοαμερικανών, από την σχεδόν πλειοψηφία σε μόλις 17%.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τέλος οι διπλωματικές σχέσεις της Κολομβίας με το Ισραήλ

Μαζική αστυνομική παρουσία στο Πανεπιστήμιο της Κολούμπια

ΗΠΑ: Νομοσχέδιο για την πάταξη του φερόμενου αντισημιτισμού στα πανεπιστήμια

Βουλή: Ψηφίστηκε ο νέος δικαστικός χάρτης με τα 158 «Ναι» της ΝΔ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα