ΑΘΗΝΑ
14:25
|
27.04.2024
Η Σερβία δεν έχει ξεχάσει τις επιθέσεις του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία το 1999 και θα συνεχίσει να τις θυμάται, δήλωσε ο πρόεδρος της χώρας.
Ο Πρόεδρος Aleksandar Vucic σε ένα μνημείο στους στρατιώτες της 125ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας του Γιουγκοσλαβικού Στρατού στο Κρούσεβατς
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Σερβία δεν έχει ξεχάσει τις επιθέσεις του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία το 1999 και θα συνεχίσει να τις θυμάται, δήλωσε ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς σε προεκλογική του ομιλία, αναφέρει το TASS.

«Έχουμε λογικές σχέσεις με το ΝΑΤΟ και θα προσπαθήσουμε να τις διατηρήσουμε έτσι. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έχουμε ξεχάσει το έτος 1999», είπε σε πλήθος χιλιάδων ανθρώπων. «Θα μνημονεύουμε [αυτά τα γεγονότα] κάθε χρόνο και θα υπενθυμίζουμε στους ανθρώπους τι συνέβη, ώστε να μπορούμε να κοιτάξουμε το μέλλον χωρίς ντροπή και να είμαστε περήφανοι για το γενναίο παρελθόν μας».

«Θέλουμε να παραμείνουμε στρατιωτικά ουδέτεροι, να είμαστε σε θέση να υπερασπιστούμε τους ουρανούς μας, να υπερασπιστούμε τη χώρα μας, να υπερασπιστούμε τις ζωές των ανθρώπων σε αυτή τη χώρα μόνοι μας και ο στρατός μας θα γίνει όλο και πιο δυνατός», συνέχισε ο πρόεδρος.

Το ΝΑΤΟ άρχισε να επιτίθεται στη Γιουγκοσλαβία στις 24 Μαρτίου 1999 σε μια εκστρατεία που διήρκεσε 78 ημέρες. Ο κύριος λόγος της επιχείρησης ήταν «για την αποτροπή της γενοκτονίας του αλβανικού πληθυσμού στο Κοσσυφοπέδιο». Οι βομβαρδισμοί του ΝΑΤΟ, σύμφωνα με τη Σερβία, σκότωσαν από 3.500 έως 4.000 ανθρώπους και τραυμάτισαν περίπου 10.000, με τα δύο τρίτα από αυτούς να είναι άμαχοι.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κρεμλίνο: Δεν υπάρχουν προϋποθέσεις για συνομιλίες με το Κίεβο αυτή τη στιγμή

Θάνατος Ναβάλνι: Δεν βρίσκουν στοιχεία για ευθύνες Πούτιν οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ

Το φοιτητικό κίνημα στις ΗΠΑ απειλεί τον συσχετισμό

Αρμενία: Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για την οριοθέτηση των συνόρων με το Αζερμπαϊτζάν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα