ΑΘΗΝΑ
06:05
|
02.05.2024
Ο Πάπας Φραγκίσκος εξέφρασε την ανησυχία του για το τέλος της ανθρωπιστικής παύσης στη Γάζα, λέγοντας ότι σημαίνει θάνατο και δυστυχία.
Ένα παιδί φαίνεται καθώς οι κάτοικοι διεξάγουν επιχείρηση έρευνας και διάσωσης ανάμεσα στα κατεστραμμένα κτίρια μετά τις ισραηλινές επιθέσεις που έπληξαν το διαμέρισμα που ανήκει στην οικογένεια Azuum στη Ράφα της Γάζας στις 3 Δεκεμβρίου 2023
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Πάπας Φραγκίσκος εξέφρασε την ανησυχία του για το τέλος της ανθρωπιστικής παύσης στη Γάζα, λέγοντας ότι σημαίνει θάνατο και δυστυχία, αναφέρει το Middle East Monitor.

«Με πονάει (η επανέναρξη των επιθέσεων) τώρα που η εκεχειρία έχει σπάσει: αυτό σημαίνει θάνατο, καταστροφή, δυστυχία», είπε ο Πάπας μετά τη συνάθροισή του την Κυριακή, σύμφωνα με το Vatican News.

Ο ποντίφικας υπενθυμίσε ότι πολλοί όμηροι έχουν απελευθερωθεί κατά τη διάρκεια της παύσης, αλλά πολλοί εξακολουθούν να βρίσκονται στη Γάζα.

Έθιξε επίσης τη δεινή ανθρωπιστική κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας, λέγοντας «Υπάρχουν τόσα δεινά στη Γάζα, υπάρχει έλλειψη βασικών ειδών ανάγκης».

Ο Πάπας Φραγκίσκος είπε ότι ελπίζει τα μέρη να καταλήξουν σε συμφωνία κατάπαυσης του πυρός το συντομότερο δυνατό και «να βρουν λύσεις πέρα από τα όπλα, προσπαθώντας να ακολουθήσουν θαρραλέους δρόμους προς την ειρήνη».

Ο ισραηλινός στρατός επανέλαβε τους βομβαρδισμούς της Λωρίδας της Γάζας νωρίς την Παρασκευή, αφού κήρυξε το τέλος μιας εβδομαδιαίας ανθρωπιστικής παύσης με την παλαιστινιακή αντιστασιακή ομάδα Χαμάς.

Περισσότεροι από 15.200 Παλαιστίνιοι, κυρίως παιδιά και γυναίκες, έχουν σκοτωθεί σε ισραηλινές επιθέσεις από τις 7 Οκτωβρίου μετά από διασυνοριακή επίθεση της Χαμάς.

Ο επίσημος απολογισμός των νεκρών στο Ισραήλ ανέρχεται στους 1.200.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πογκρόμ του Κιέβου κατά της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας-Έκκληση του Κύριλλου για διεθνή συμπαράσταση

Συνάντηση Κουτσούμπα-Ελπιδοφόρου στη Νέα Υόρκη

Η «Άπειρη Αξιοπρέπεια» και ο μετα-ανθρωπισμός

Δικαιωματισμὸς: ἡ μεταφυσικὴ οὐτοπία τοῦ ἀπόλυτου αὐτοπροσδιορισμοῦ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα