ΑΘΗΝΑ
03:29
|
02.05.2024
Οι ισραηλινές δυνάμεις υποστηρίζουν ότι ένα κτίριο κατοικιών όπου μένει ο ιμάμης του τζαμιού Αλ-Ακσά είναι μια «μη εξουσιοδοτημένη κατασκευή».
Ο Σεΐχης Ικριμα Σάμπρι, ιμάμης του τζαμιού αλ-Ακσα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι ισραηλινές δυνάμεις πραγματοποίησαν επιδρομή την Κυριακή στη συνοικία Sawaneh στην κατεχόμενη Ανατολική Ιερουσαλήμ, υποστηρίζοντας ότι ένα κτίριο κατοικιών όπου μένει ο ιμάμης του τζαμιού Αλ-Ακσά, Σεΐχης Ικρίμα Σάμπρι, είναι μια «μη εξουσιοδοτημένη κατασκευή», αναφέρει το Anadolu.

«Μεγάλη δύναμη της ισραηλινής αστυνομίας και πληροφοριών εισέβαλε στο κτίριο, συμπεριλαμβανομένου του διαμερίσματος όπου διαμένει ο 85χρονος Σεΐχης Σάμπρι στη συνοικία Sawaneh στην Ανατολική Ιερουσαλήμ το πρωί της Κυριακής», δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες στο Anadolu.

Πρόσθεσαν, «Οι δυνάμεις επισύναψαν την εντολή κατεδάφισης στην πόρτα του κτιρίου, αναφέροντας τον λόγο ως «μη εξουσιοδοτημένη κατασκευή».

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, το κτίριο κατασκευάστηκε πριν από πολλά χρόνια και φιλοξενεί περισσότερους από 100 Παλαιστίνιους σε 18 διαμερίσματα κατοικιών.

Μέχρι τις 09:30 GMT, ούτε οι ισραηλινές αρχές ούτε ο Σεΐχης Σάμπρι είχαν απαντήσει στις μαρτυρίες των αυτόπτων μαρτύρων.

Ο Σεΐχης Σάμπρι, ο οποίος είναι επίσης επικεφαλής της Ανώτερης Ισλαμικής Αρχής (Αουκάφ), έχει συλληφθεί στο παρελθόν και του απαγορεύτηκε η είσοδος στο Τζαμί Αλ Άκσα και τα ταξίδια, με βάση κατηγορίες όπως «υποκίνηση εναντίον του Ισραήλ».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Ενδοπαλαιστινιακές συνομιλίες συμφιλίωσης στο Πεκίνο

Ο Τραμπ μαλώνει τον Νετανιάχου ξανά για τις επιθέσεις της Χαμάς και τον πόλεμο στη Γάζα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα