ΑΘΗΝΑ
01:56
|
28.04.2024
Μέσα στις επόμενες λίγες μέρες αναμένεται να επισκεφθεί Εμιράτα και Σαουδική Αραβία στο φόντο της νέας απόφασης του OPEC+.
Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Περιοδεία σε δύο από τις πιο ισχυρές χώρες του Περσικού Κόλπου αναμένεται να κάνει τις επόμενες μέρες ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, σύμφωνα με αποψινό ρεπορτάζ του ρωσικού ΜΜΕ, Shot, που επικαλείται τον σύμβουλο του Πούτιν, Γιούρι Ουσακόφ.

Κατά αυτές τις πληροφορίες, ο Πρόεδρος της Ρωσίας θα επισκεφθεί τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τη Σαουδική Αραβία αυτή τη βδομάδα, λίγες μέρες μετά την συμφωνία στην οποία κατέληξε το βράδυ της Πέμπτης η ομάδα των πετρελαιοπαραγωγών χωρών του OPEC+ σε «εθελοντική» ημερήσια μείωση της πετρελαϊκής παραγωγής στα 2,2 εκατομμύρια βαρέλια.

Οι αγορές αντέδρασαν με σκεπτικισμό απέναντι στη συμφωνία επειδή είναι αμφίβολο αν οι εθελοντικές μειώσεις θα εφαρμοσθούν πλήρως. Ως εκ τούτου, οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν κατά 2% στο τέλος της περασμένης εβδομάδας ενώ σήμερα υποχώρησαν ακόμη περισσότερο με την τιμή του αργού πετρελαίου Brent να μειώνεται κατά 0,6% και να διαμορφώνεται στα 78,45 δολάρια στις 17:05 GMT.

Πρώτα Εμιράτα, μετά Ριάντ

Ο Ουσακόφ, τον οποίο επικαλείται το Shot, υποστήριξε πως ο Πούτιν θα επισκεφθεί πρώτα τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και μετά τη Σαουδική Αραβία όπου θα έχει συνομιλίες με τον Σαουδάραβα πρωθυπουργό και πρίγκιπα διάδοχο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν.  Προέβλεψε δε πως οι επαφές αυτές θα είναι «πολύ επωφελείς οι διαπραγματεύσεις» και «εξαιρετικά σημαντικές».

Το περιθώριο του Πούτιν να ταξιδεύει στο εξωτερικό περιορίστηκε τον Μάρτιο, όταν το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ΔΠΔ) εξέδωσε ένταλμα σύλληψης εναντίον του για την αναγκαστική μεταφορά παιδιών από την Ουκρανία στη Ρωσία, που θεωρείται έγκλημα πολέμου.

Η Ρωσία αρνήθηκε την κατηγορία και χαρακτήρισε την κίνηση εξωφρενική, επισημαίοντας ότι ήταν νομικά άκυρη σε κάθε περίπτωση, επειδή η Ρωσία δεν είναι μέλος του ΔΠΔ.

Ας σημειωθεί πάντως πως ούτε τα ΗΑΕ, ούτε η Σαουδική Αραβία, ούτε καν οι ΗΠΑ, δεν είναι μέλη του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Γερμανία είναι χλιαρή στην ιδέα της Κίνας για διεθνή έρευνα για τις εκρήξεις του Nord Stream

Μια ταινία γυρισμένη στο διάστημα

Ανδρουλάκης: «Επί Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα πήρε το “πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα” ακρίβειας»

Βελόπουλος: Προσβλητικές οι δηλώσεις Μητσοτάκη για καλές θέσεις εργασίας και υψηλές αμοιβές

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα