ΑΘΗΝΑ
15:21
|
17.11.2024
Η εκπρόσωπος του Ισραήλ κατηγόρησε τη Χαμάς για γενοκτονική ιδεολογία και η Παλαιστίνια το Ισραήλ για γενοκτονία στη Γάζα.
Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Κατηγορίες στο φόντο της καταστροφικής επίθεσης του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας αντάλλαξαν απόψε στην έδρα του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ στη Γενεύη οι εκπρόσωποι του Ισραήλ και της Παλαιστίνης.

Λίγες μέρες πριν την 75η επέτειο της Σύμβασης του ΟΗΕ για την πρόληψη και καταστολή του εγκλήματος της Γενοκτονίας, η Γίλα Σιτρίν, εκπρόσωπος του Ισραήλ υποστήριξε πως  «οι επιθέσεις (που διέπραξε) η Χαμάς την 7η Οκτωβρίου παρακινήθηκαν από μια γενοκτονική ιδεολογία». «Η Χαμάς και οι σύμμαχοί της ενθάρρυναν την εξάλειψη του εβραϊκού λαού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εδώ και χρόνια», συμπλήρωσε.

Η Παλαιστίνια αντιπρόσωπος Ντίμα Ασφούρ  τόνισε πως «η καταστροφή ανθρώπινης προέλευσης» που απορρέει από τους μαζικούς βομβαρδισμούς και τη χερσαία επιχείρηση του ισραηλινού στρατού στη Λωρίδα της Γάζας συνιστά «κλασικό παράδειγμα γενοκτονίας». «Οι πρώτες ενδείξεις γενοκτονίας πρέπει να μας υποκινήσουν να ενεργήσουμε», επισήμανε η ’Ασφουρ αναφερόμενη στη Σύμβαση για τη Γενοκτονία. Επιπλέον, κατήγγειλε «μια ευρεία εκστρατεία ψηφιακής καταστολής, που περιλαμβάνει την παραπληροφόρηση, τη λογοκρισία, τη διαδικτυακή παρενόχληση και την απαγόρευση» των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, και στοχεύει στο να κάνει να σιγήσουν οι παλαιστινιακές φωνές.

Ο εκπρόσωπος του Ιράν υποστήριξε πως το Ισραήλ είναι ο αυτουργός μιας «φρικτής γενοκτονίας» σε βάρος των Παλαιστινίων, ενώ οι εκπρόσωποι άλλων Μουσουλμανικών χωρών κατηγόρησαν το Ισραήλ για «υποκίνηση σε γενοκτονία». «Οι πρώτες ενδείξεις γενοκτονίας πρέπει να μας υποκινήσουν να ενεργήσουμε», επισήμανε η ’Ασφουρ αναφερόμενη στη Σύμβαση για τη Γενοκτονία.

Η Σύμβαση για την πρόληψη και καταστολή του εγκλήματος της Γενοκτονίας, που υιοθετήθηκε στις 9 Δεκεμβρίου 1948 από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, ήταν η πρώτη συνθήκη στην ιστορία των Ηνωμένων Εθνών που ήταν αφιερωμένη στα ανθρώπινα δικαιώματα, πριν από την Οικουμενική Διακήρυξη για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πολυτεχνείο, 51 χρόνια μετά: Από το Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία στο Φτώχεια-Πόλεμοι-Καταστολή

Πάπας Φραγκίσκος: Να ερευνηθεί αν στη Γάζα διαπράχθηκε γενοκτονία

Τραγικό τροχαίο στη Θεσσαλονίκη: Νεκρός 53χρονος πατέρας που μετέφερε τα παιδιά του και τους φίλους τους σπίτι

ΜέΡΑ25: Η μοναδική τυραννία της μειοψηφίας είναι εκείνη των ολιγαρχών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα