ΑΘΗΝΑ
01:11
|
09.05.2024
Τα σχέδια του Ισραήλ για δολοφονίες στελεχών της Χαμάς σε ξένες χώρες προκαλούν την αντίδραση της Τουρκίας.
Οι μυστικές υπηρεσίες Τουρκίας και Ισραήλ, MIT και Mossad
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Σοβαρές συνέπειες» στις τουρκο-ισραηλινές σχέσεις θα είχε η πιθανή εκτέλεση ηγετικών στελεχών της Χαμάς στην Τουρκία από Ισραηλινούς πράκτορες της Μοσάντ,(Mossad) προειδοποίησαν απόψε στελέχη των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων, Anadolu.

Πηγές των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών, που δεν κατονομάζονται, φέρονται να δήλωσαν ότι ήδη «έγιναν οι απαραίτητες προειδοποιήσεις» στους συνομιλητές τους σχετικά με τις αναφορές στον διεθνή Τύπο ότι το Ισραήλ θα στοχοποιήσει μέλη της Χαμάς που ζουν εκτός Παλαιστίνης, συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα του τουρκικού πρακτορείου, οι Τούρκοι αξιωματούχοι «υπενθύμισαν ότι διάφορες μυστικές υπηρεσίες είχαν στο παρελθόν προσπαθήσει να πραγματοποιήσουν παράνομες δραστηριότητες στο έδαφος της Τουρκικής Δημοκρατίας» και τόνισαν ότι «ανάλογες επιχειρήσεις από οποιαδήποτε υπηρεσία δεν θα γίνουν ανεκτές».

Τελευταία, ρεπορτάζ της αμερικανικής εφημερίδας Wall Street Journal ανέφερε ότι το Ισραήλ καταστρώνει σχέδια για να εξοντώσει μέλη της Χαμάς που ζουν εκτός Παλαιστινιακών Εδαφών.

Μάλιστα, ο Ρόνεν Μπαρ, αρχηγός της υπηρεσίας εσωτερικής ασφάλειας του Ισραήλ, που είναι γνωστή ως Shin Bet, σε ηχογραφημένη δήλωση του που μεταδόθηκε, την Κυριακή, από το ισραηλινό κρατικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο ΚΑΝ ανέφερε ότι είναι αποφασισμένοι να σκοτώσουν ηγέτες της Χαμάς σε όλο τον κόσμο, «συμπεριλαμβανομένου του Κατάρ, της Τουρκίας και του Λιβάνου».

Ο αρχηγός της Shin Bet

«Θα χρειαστούν μερικά χρόνια, αλλά θα είμαστε εκεί για να το κάνουμε», προσέθεσε ο Μπαρ.

«Το Υπουργικό Συμβούλιο έθεσε έναν στόχο για εμάς, να εξουδετερώσουμε τη Χαμάς. Και είμαστε αποφασισμένοι να το κάνουμε, αυτό είναι το Μόναχο μας», ακούγεται να λέει στις ηχογραφήσεις, αναφερόμενος στην πολυετή ισραηλινή επιχείρηση για τη δολοφονία των τρομοκρατών που ήταν υπεύθυνοι για την επίθεση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μονάχου το 1972, όπου σκοτώθηκαν 11 Ισραηλινοί.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Αντιφασιστική Νίκη συνεχίζει να εμπνέει τους λαούς, λέει το ΚΚΕ

Τον Ιμάμογλου συνάντησε σήμερα ο Δήμαρχος Αθηναίων

Τουρκική NAVTEX στο κεντρικό Αιγαίο πριν την επίσκεψη Μητσοτάκη στην Άγκυρα

Οι ΗΠΑ χάνουν σε επιρροή και λάμψη υπερδύναμης…

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα