ΑΘΗΝΑ
12:58
|
28.04.2024
«Βγες από το μαύρο, μπες στο χρώμα».
default
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

O Same84 δημιούργησε ξανά μια από τις μεγαλύτερες τοιχογραφίες στην καρδιά της Θεσσαλονίκης , αυτή τη φορά στον τοίχο του Ιπποκράτειου Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης , αφιερωμένη στα 40 χρόνια του ΚΕΘΕΑ-ΙΘΑΚΗ και στα πλαίσια των δημόσιων τοιχογραφιών της UrbanAct.

παρούσα τοιχογραφία του Same84 ακολουθεί τις μεγάλες του δημιουργίες στο ΑΧΕΠΑ και βρίσκεται επί της κεντρικής εισόδου  του νοσοκομείου επί της Κωνσταντινουπόλεως. Η θεματική του «περνάει» από το γκρι χρώμα σε έναν καταιγισμό χρωμάτων με όλους τους συμβολισμούς που αυτό δημιουργεί στον καθένα μας.   

Όπως αναφέρει ο Same84 «…με μεγάλη χαρά αγκάλιασα αυτή την πρόσκληση, προκειμένου να περάσουμε ένα πολύ σημαντικό μήνυμα για όλες τις ηλικίες και φύλα. Είναι σημαντικό να υπενθυμίζεις στον κόσμο καθημερινά ότι ποτέ δεν είναι αργά για μια αλλαγή στη ζωή μας».

Η τοιχογραφία υλοποιήθηκε με την πρόσκληση και στήριξη του ΚΕΘΕΑ-ΙΘΑΚΗ για τα 40 χρόνια προσφοράς του στο κοινωνικό σύνολο και με την φιλοξενία της Διοίκησης του Ιπποκρατείου Γενικού Νοσοκομείου.

O Same84 είναι από τους σημαντικότερους εικαστικούς της γενιάς με παρουσία μεγάλων τοιχογραφιών ανά την Ελλάδα και το εξωτερικό. Δηλώνει παρόν με τα έργα του από το 1996 έχοντας δημιουργήσει πάνω από 150 τοιχογραφίες σε όψεις κτιρίων που μπορεί κανείς να συναντήσει σχεδόν σε όλη την Ελλάδα.

Η UrbanAct για πολλά χρόνια παρεμβαίνει με τις δράσεις της σε δημόσιους χώρους (σχολεία, νοσοκομεία κ.α.), με τοιχογραφίες που ανακαινίζουν αισθητικά τους χώρους, σε συνεργασία με καλλιτέχνες που προσφέρουν το έργο τους και την ενσυναίσθησή τους για τη γνώση, το σεβασμό στη διαφορετικότητα, τη χαρά της ζωής, της συνεργασίας και  της αλληλοβοήθειας.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη SAME84 the MVP (@rebel_same84)

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μια ταινία γυρισμένη στο διάστημα

Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία και Κλιματική Αλλαγή

Πασχαλινή έκθεση στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο

Ξεκινούν προγράμματα προληπτικού ελέγχου για 3 μορφές καρκίνου και καρδιαγγειακά νοσήματα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα