ΑΘΗΝΑ
01:24
|
08.09.2024
Η οργάνωση ονομάζεται «Εμπροσθοφυλακή της Πλημμύρας του Αλ Άκσα» και δημιουργήθηκε «ως συνέχεια αυτού που επιτεύχθηκε στην επιχείρηση 'Πλημμύρα του Αλ Άκσα'».
Οι Ταξιαρχίες Αλ Κασάμ παρελαύνουν στο κέντρο της Γάζας
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τη δημιουργία ενός νέου παραρτήματος στον Λίβανο ανακοίνωσε η Χαμάς την Δευτέρα, με στόχο «τη συμμετοχή των ανδρών και της νεολαίας μας στο έργο της αντίστασης ενάντια στην κατοχή» με την οργάνωση να καλεί τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες της χώρας να ενταχθούν στις τάξεις της.

Συγκεκριμένα, το γραφείο μέσων ενημέρωσης της Χαμάς στον Λίβανο ανακοίνωσε τη δημιουργία της «Εμπροσθοφυλακής της Πλημμύρας του Αλ Άκσα», με το όνομα της νέας οργάνωσης να είναι εμφανώς εμπνευσμένο από την επιχείρηση της Χαμάς κατά του Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου, με την ονομασία «Πλημμύρα του Αλ Άκσα».

Στην ανακοίνωσή του το Ισλαμικό Κίνημα Αντίστασης του Λιβάνου αναφέρει: «Γιοι του λαού μας, εσείς νέοι και ηρωικοί άνδρες, συμμετάσχετε στην εμπροσθοφυλακή της αντίστασης και λάβετε ενεργό ρόλο στη διαμόρφωση του μέλλοντος του λαού σας και στην απελευθέρωση της Ιερουσαλήμ και του ευλογημένου τζαμιού Αλ Άκσα».

Ακόμα, η οργάνωση τονίζει στην ανακοίνωσή της πως έχει ως στόχο να αξιοποιήσει «τις επιστημονικές και τεχνικές γνώσεις και δυνατότητες» των νέων Παλαιστινίων του Λιβάνου, σε μια προσπάθεια να δοθεί η δυνατότητα στους απανταχού Παλαιστίνιους να λάβουν μέρος «στην αντίσταση κατά της κατοχής με όλα τα διαθέσιμα και νόμιμα μέσα, ως συνέχεια αυτού που επιτεύχθηκε στην επιχείρηση “Πλημμύρα του Αλ Άκσα”».

Η ανακοίνωση της Χαμάς μεταδόθηκε από επίσημα λιβανικά μέσα ενημέρωσης, προκαλώντας ανάμεικτες αντιδράσεις στο Λίβανο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μια άλλη, ξεχωριστή και ρηξικέλευθη Mostra πριν 60 χρόνια

Τουρκία: Σεισμός 5 ρίχτερ στη νότια χώρα, δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες

ΔΕΘ-Χρυσοχοΐδης: Ανακοίνωσε Panic Button και για ανηλίκους

Έρευνα: Οι έφηβοι που ατμίζουν είναι πιο πιθανό να υποφέρουν από κακή ψυχική υγεία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα