ΑΘΗΝΑ
15:24
|
28.04.2024
Αρχίζει και στερεύει η στέρνα της έως τώρα άπλετης χρηματοδότησης του πολέμου στην Ουκρανία από τις ΗΠΑ.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Έκκληση στην αμερικανική γερουσία για συνέχιση της χρηματοδότησης του πολέμου απέναντι στη Ρωσία αναμενόταν να απευθύνει αργότερα απόψε ο Ουκρανός Πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι μέσω τηλεδιάσκεψης, καθώς οι κόντρες Ρεπουμπλικάνων και Δημοκρατικών συνεχίζονται επηρεάζοντας δυσμενώς την έγκριση και άλλων δεκάδων δισεκατομμυρίων προς το Κιέβο.

Ο επικεφαλής της ισχνής πλειοψηφίας των Δημοκρατικών στη Γερουσία, Τσακ Σούμερ, επιβεβαίωσε πως η κυβέρνηση Μπάιντεν προσκάλεσε τον Ζελένσκι να απευθυνθεί σε Αμερικανούς γερουσιαστές μέσω «ασφαλούς βιντεοσύνδεσης» στο πλαίσιο «απόρρητης ενημέρωσης», ενδεχομένως και αργότερα απόψε, «ώστε να ακούσουμε απευθείας από τον ίδιο τι ακριβώς διακυβεύεται σε αυτήν την ψηφοφορία».

Παράλληλα, κορυφαίοι αξιωματούχοι της κυβέρνησης Μπάιντεν, όπως ο υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν και ο υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν, αναμένεται να ενημερώσουν απόψε τους γερουσιαστές με αφορμή την διαδικασία προώθησης νομοσχεδίου στη Γερουσία για την χορήγηση (νέας…) έκτακτης βοήθειας σε Ουκρανία και Ισραήλ.

«Η εθνική ασφάλεια της Αμερικής διακυβεύεται σε όλο τον κόσμο» με την τύχη της βοήθειας προς την Ουκρανία να κρέμεται από μια κλωστή, είπε νωρίτερα ο Σούμερ στην ομιλία του στη Γερουσία, προσθέτοντας:

«Αυταρχικοί ηγέτες, δικτάτορες διεξάγουν πόλεμο ενάντια στη δημοκρατία, εναντία στις αξίες μας, ενάντια στον δικό μας τρόπο ζωής. Αυτός είναι ο λόγος που η έγκριση μιας επιπρόσθετης χρηματοδότησης είναι τόσο σημαντική. Θα καθορίσει την τροχιά της δημοκρατίας για τα επόμενα χρόνια».

Αμερικανοί αξιωματούχοι λένε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα ξοδέψουν όλα όσα έχουν στην διάθεσή τους για την Ουκρανία έως το τέλος του έτους, μια δυσοίωνη πρόβλεψη που γίνεται καθώς το Κίεβο δυσκολεύεται να κάνει σημαντικές προόδους στην αντεπίθεση το 2023 κατά της Ρωσίας.

Η κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν ζήτησε από το Κογκρέσο τον Οκτώβριο περίπου 106 δισεκατομμύρια δολάρια για να τους πολέμους σε Ουκρανία και Ισραήλ και την «ασφάλεια» των νότιων συνόρων των ΗΠΑ, ωστόσο οι Ρεπουμπλικάνοι οι οποίοι ελέγχουν την Βουλή των Αντιπροσώπων το απέρριψαν.

Στη συνέχεια ανακοινώθηκε η ματαίωση της τηλεδιάσκεψης όχι με ευθύνη του Κιέβου αλλά μάλλον με πρωτοβουλία στελεχών της αμερικανικής γερουσίας…

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέντε κατακτήσεις των γυναικών στην ΕΣΣΔ

ΜέΡΑ25 για έφοδο ΕΛ.ΑΣ σε σπίτι φοιτήτριας: «Η τρομοκρατία δεν θα περάσει»

Δικαιωματισμὸς: ἡ μεταφυσικὴ οὐτοπία τοῦ ἀπόλυτου αὐτοπροσδιορισμοῦ

Τα Μισελ-άνοιους του Kosmo

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα