ΑΘΗΝΑ
03:22
|
12.05.2024
Στις 11 η ομιλία του πρωθυπουργού. Πρώτη επίσημη κοινοβουλευτική εμφάνιση για τον Αλέξη Χαρίτση και τη Νέα Αριστερά. Νέα συγκέντρωση το απόγευμα στο Σύνταγμα.
Αύριο η ψηφοφορία
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με τις ομιλίες του πρωθυπουργού και των πολιτικών αρχηγών ξεκινά σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση του φορολογικού νομοσχεδίου, το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί αύριο, την ίδια ώρα που ελεύθεροι επαγγελματίες, δικηγόροι, μηχανικοί, οδηγοί ταξί και μια σειρά ακόμα κατηγορίες εργαζομένων συνεχίζουν τις διαμαρτυρίες τους με νέα συγκέντρωση στις 6 το απόγευμα στο Σύνταγμα, που καλεί η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής (ΟΒΣΑ).

Στην αρχή της συνεδρίασης στην Ολομέλεια, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νίκος Παππάς, ανακοίνωσε την κατάθεση ένστασης αντισυνταγματικότητας για το άρθρο 15 του νομοσχεδίου, το οποίο αφορά το ελάχιστο ποσό καθαρού εισοδήματος από την άσκηση ατομικής επιχειρηματικής δραστηριότητα.

Προβληματισμό για το ίδιο άρθρο εξέφρασε, χθες Τρίτη, και το επιστημονικό συμβούλιο της Βουλής, και συγκεκριμένα για το κατά πόσο το τεκμήριο για τους ελεύθερους επαγγελματίες που προβλέπει συμβαδίζει με τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Στις 11.00, σύμφωνα με το πρόγραμμα, αναμένεται να ανέβει στο βήμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να επιχειρηματολογήσει για τις προωθούμενες νομοθετικές ρυθμίσεις, ενώ στη συνέχεια αναμένεται να παρέμβουν στη συζήτηση ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης. 

Η συζήτηση θα αποτελέσει και την πρώτη επίσημη στη Βουλή για τη Νέα Αριστερά, καθώς ο Αλέξης Χαρίτσης – επικεφαλής της νέας κοινοβουλευτικής ομάδας των 11 βουλευτών που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ – αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να μιλήσει στη Βουλή αύριο Πέμπτη.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Οι αρχές του Περού ερευνούν την πρόεδρο καθώς συνελήφθη ο αδελφός της

Πώς βραχυκυκλώνουν τα οικεία δίπολα;

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ:H απολογία Αυγενάκη για τις κυβερνητικές επιλογές της ΝΔ δεν πείθει

ΣΥΡΙΖΑ: H ακρίβεια καλπάζει, η κυβέρνησή ολιγωρεί

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα