ΑΘΗΝΑ
01:49
|
12.05.2024
Τέλος η βίζα για τη Συντονίστρια Ανθρωπιστικών Υπηρεσιών του ΟΗΕ, Λιν Χάστινγκς από το Ισραήλ.
Το Ισραήλ ανακαλεί τη βίζα αξιωματούχου του ΟΗΕ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Ισραήλ ανακοίνωσε την Τρίτη, 5 Δεκεμβρίου, ότι αποφάσισε να ανακαλέσει τη βίζα διαμονής της Συντονίστριας Ανθρωπιστικών Υπηρεσιών του ΟΗΕ, Λιν Χάστινγκς, λόγω της θέσης της σχετικά με «την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου». 

«Αυτός που δεν καταδικάζει τη Χαμάς για τη βάναυση σφαγή 1.200 Ισραηλινών, για την απαγωγή βρεφών και ηλικιωμένων και τις φρικτές πράξεις κακοποίησης και βιασμού καθώς και τη χρήση των κατοίκων της Γάζας ως ανθρώπινες ασπίδες, αλλά αντίθετα καταδικάζει το Ισραήλ, μια δημοκρατική χώρα που προστατεύει τους πολίτες της, δεν μπορεί να υπηρετεί στον ΟΗΕ και δεν μπορεί να εισέλθει στο Ισραήλ!» δήλωσε ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών, Έλι Κοέν έγραψε στο X, κατηγορώντας τον ΟΗΕ για προκατάληψη.

Λιν Χάστινγκς

Η κίνηση αυτή ήρθε εν μέσω αυξανόμενης κριτικής από τον ΟΗΕ για τον πόλεμο του Ισραήλ στη Γάζα, ο οποίος έχει σκοτώσει περισσότερους από 16.000 Παλαιστίνιους.

Επιπλέον, έγινε αφού η Χάστινγκς τόνισε σε δήλωσή της Δευτέρα, ότι δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις που απαιτούνται για την παροχή βοήθειας στον λαό της Γάζας.

«Εάν είναι δυνατόν, πρόκειται να εκτυλιχθεί ένα ακόμη πιο κολασμένο σενάριο, ένα σενάριο στο οποίο οι ανθρωπιστικές επιχειρήσεις μπορεί να μην είναι σε θέση να ανταποκριθούν», είπε σε δήλωσή της και πρόσθεσε «Δεν υπάρχει πουθενά ασφάλεια στη Γάζα και δεν μπορούμε να πάμε πουθενά».

Τουλάχιστον 16.248 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και περισσότεροι από 43.616 έχουν τραυματιστεί σε ανελέητες αεροπορικές και χερσαίες επιθέσεις στον θύλακα από τις 7 Οκτωβρίου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Οι αρχές του Περού ερευνούν την πρόεδρο καθώς συνελήφθη ο αδελφός της

Πώς βραχυκυκλώνουν τα οικεία δίπολα;

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ:H απολογία Αυγενάκη για τις κυβερνητικές επιλογές της ΝΔ δεν πείθει

ΣΥΡΙΖΑ: H ακρίβεια καλπάζει, η κυβέρνησή ολιγωρεί

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα