ΑΘΗΝΑ
19:02
|
14.05.2024
«Αυτό που συμβαίνει στην Παλαιστίνη και στη Γάζα είναι βεβαίως γενοκτονία και έγκλημα κατά της ανθρωπότητας» τόνισε ο Ραϊσί.
Οι Πρόεδροι Ιράν και Ρωσίας
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δριμείες κατηγορίες για την στήριξη της Δύσης στην αιματοχυσία που προκαλεί εδώ και δύο μήνες το Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας εκτόξευσε απόψε ο Ιρανός Πρόεδρος Εμπραχίμ Ραϊσί στο πλαίσιο επίσκεψης που πραγματοποιεί από νωρίς στη Μόσχα.

Συναντώντας τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν πριν ξεκινήσουν τις συνομιλίες για διμερείς σχέσεις, περιφερειακά και διεθνή ζητήματα, ο Ιρανός ηγέτης κατήγγειλε τη στάση δυτικών χωρών τονίζοντας πως υποστηρίζουν «τη γενοκτονία του Ισραήλ κατά των Παλαιστινίων στη Γάζα».

Ο Ιρανός Πρόεδρος Ε.Ραϊσί (αριστερά) και ο Ρώσος ομόλογός του, Βλ.Πούτιν (δεξιά)

«Αυτό που συμβαίνει στην Παλαιστίνη και στη Γάζα είναι βεβαίως γενοκτονία και έγκλημα κατά της ανθρωπότητας» τόνισε ο Ραϊσί, προσθέτοντας πως «ακόμη πιο λυπηρό» είναι η υποστήριξη αυτών των εγκλημάτων «από τις ΗΠΑ και τη Δύση».

Ο Πούτιν, με τη σειρά του, τόνισε πως είναι «πολύ σημαντικό» να συζητήσουν τις εξελίξεις στα παλαιστινιακά εδάφη, έχοντας δηλώσει προ ημερών πως «τα βάσανα των αιμόφυρτων παιδιών στη Γάζα προκαλούν δάκρυα».

Οι δύο ηγέτες πέρα από τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή αναμένεται να συζητήσουν την περαιτέρω ενίσχυση των στενών οικονομικών και ενεργειακών σχέσεων αλλά και την πιθανή ολοκλήρωση συνομιλιών που αφορούν την πώληση ρωσικών μαχητικών Su-35 στο Ιράν καθώς και στρατιωτικά ελικόπτερα τύπου Mi-28. Αυτό εξηγεί γιατί στην συνάντηση των δύο Προέδρων ήταν παρόντες (σύμφωνα με ρεπορτάζ του πρακτορείου Reuters) ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού και ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Αλεξάντερ Νόβακ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η διαρκής «Νάκμπα» και η 7η Οκτώβρη ως επιβεβαίωση, ασυνέχεια και έμπρακτη άρνησή της

Ιστορικό δίλημμα για το Ισραήλ βλέπει ο ηγέτης της Χεζμπολάχ

Τουλάχιστον 15 οι τραυματίες στο Χάρκοβο από ρωσική επίθεση

Αρχαιολόγοι για Μονή της Χώρας: Παρατηρητής η UNESCO στην προστασία του μνημείου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα