ΑΘΗΝΑ
03:23
|
01.05.2024
Καρποφόρες απέβησαν απόψε οι συνομιλίες μεταξύ του γραφείου του πρωθυπουργού της Αρμενίας και της προεδρίας του Αζερμπαϊτζάν.
Στρατιώτες
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στην απελευθέρωση 32 Αρμενίων και δύο Αζέρων στρατιωτών συμφώνησαν απόψε Αρμενία και Αζερμπαϊτζάν, αναλαμβάνοντας τη δέσμευση να προχωρήσουν στη λήψη «συγκεκριμένων μέτρων» για την εξομάλυνση των διμερών σχέσεων που παρέμειναν επιδεινωμένες για καιρό, ιδιαίτερα μετά την επίθεση που εξαπέλυσε τον Σεπτέμβριο ο στρατός του Αζερμπαϊτζάν στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, υποχρεώνοντας περισσότερους από 100.000 Αρμένιους αμάχους να εγκαταλείψουν τον θύλακα.

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε απόψε, μετά τις συνομιλίες μεταξύ του γραφείου του πρωθυπουργού της Αρμενίας και της προεδρίας του Αζερμπαϊτζάν, το Γερεβάν και το Μπακού «επιβεβαίωσαν την πρόθεσή τους να εξομαλύνουν» τις σχέσεις τους και συμφώνησαν στην απελευθέρωση 32 Αρμένιων αιχμαλώτων πολέμου σε αντάλλαγμα για την απελευθέρωση δύο Αζέρων στρατιωτών.

«Μπακού και Γερεβάν μοιράζονται την άποψη πως πρόκειται για μία ιστορική ευκαιρία προκειμένου να επιτύχουν την αναμενόμενη, εδώ και πολύ καιρό, ειρήνη στην περιοχή» ανέφερε η κοινή ανακοίνωση.

Κατά τα επίσημα στοιχεία των αρχών του Αζερμπαϊτζάν, παραμένουν υπό αιχμαλωσία 55 Αρμένιοι στρατιώτες ενώ αρμενικές οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων εκτιμούν πως παραμένουν σε καθεστώς αιχμαλωσίας άλλοι 80.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Ενδοπαλαιστινιακές συνομιλίες συμφιλίωσης στο Πεκίνο

Ο Τραμπ μαλώνει τον Νετανιάχου ξανά για τις επιθέσεις της Χαμάς και τον πόλεμο στη Γάζα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα