ΑΘΗΝΑ
08:12
|
01.05.2024
Πέρασε το νέο νομοσχέδιο παρά τις αντιδράσεις των πληττόμενων από αυτό στους δρόμους. Στις Βρυξέλλες για το ECOFIN ο Κωστής Χατζηδάκης.
Νέο φορολογικό παρά τις διαμαρτυρίες των ελεύθερων επαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων... φοροφυγάδων!
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δεκτό κατά πλειοψηφία έγινε επί της αρχής και επί των άρθρων, το σχέδιο νόμου του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών με τον τίτλο: «Μέτρα για τον περιορισμό της φοροδιαφυγής». Υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου δήλωσαν 158 βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας, καταψήφισαν 140 βουλευτές.

Υπέρ του άρθρου 7 του νομοσχεδίου «Πρόστιμα για παραβάσεις έκδοσης στοιχείων λιανικής από Φορολογικό Ηλεκτρονικό Μηχανισμό», τάχθηκαν 169 βουλευτές. Κατά δήλωσαν 129 βουλευτές

Στο καθεστώς τεκμαρτής φορολόγησης των ελευθέρων επαγγελματιών (άρθρο 15), 158 βουλευτές δήλωσαν υπέρ. Το καταψήφισαν 140 βουλευτές. Στο άρθρο 49 του νομοσχεδίου «Μείωση συντελεστή φόρου συγκέντρωσης κεφαλαίου», 158 βουλευτές ψήφισαν υπέρ. Κατά δήλωσαν 140 βουλευτές.

Στο άρθρο 50 του νομοσχεδίου «μείωση συντελεστή φόρου πώλησης εισηγμένων μετοχών», υπέρ δήλωσαν 158 βουλευτές. Κατά του άρθρου δήλωσαν 140 βουλευτές.

Χθες από το βήμα της Βουλής ο αρμόδιος υπουργός, Κωστής Χατζηδάκης, παρουσίασε μικρές βελτιωτικές παρεμβάσεις για καφενεία, ταξί και περίπτερα.

Στις Βρυξέλλες ο Χατζηδάκης

Στις Βρυξέλλες βρίσκεται ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης, προκειμένου να συμμετάσχει στη σημερινή συνεδρίαση του ECOFIN.

Βασικό θέμα συζήτησης θα αποτελέσει η μεταρρύθμιση των κανόνων οικονομικής διακυβέρνησης. Η ημερήσια διάταξη περιλαμβάνει, επίσης, συζήτηση για τον οικονομικό αντίκτυπο του πολέμου στην Ουκρανία και το Ευρωπαϊκό Εξάμηνο. Επίσης, θα υπάρξει ενημέρωση για την πορεία υλοποίησης του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και τη θέσπιση νέας γενιάς «ιδίων πόρων» για των προϋπολογισμό της Ε.Ε..

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Παράταση πληρωμής φόρων ως την Μεγάλη Πέμπτη, 2 Μαΐου

Ενδοπαλαιστινιακές συνομιλίες συμφιλίωσης στο Πεκίνο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα