ΑΘΗΝΑ
11:42
|
20.09.2024
Σε επιστολή του εξέφρασε την πλήρη διαφωνία του «με την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. υπό τη νέα ηγεσία».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την παραίτησή του από την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε ο πρώην αντιπρόεδρος επί διακυβέρνησης Αλέξη Τσίπρα, Γιάννης Δραγασάκης, με επιστολή του  προς τη γραμματέα του κόμματος, Ράνια Σβίγγου, στην οποία εξέφρασε την πλήρη διαφωνία του «με την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. υπό τη νέα ηγεσία», γεγονός που, όπως τονίζει, δεν του επιτρέπει να παραμείνει μέλος της Κ.Ε. του κόμματος.

Ο ίδιος διευκρινίζει πάντως ότι θα παραμείνει μέλος του κόμματος, με σκοπό να «συνεχίσω, στο μέτρο των δυνάμεών μου, να αγωνίζομαι για τις αξίες, τις ιδέες και το ήθος της Αριστεράς μέσα και έξω από τον ΣΥΡΙΖΑ».

Στο μήνυμα του προς την γραμματέα του κόμματος, το οποίο κοινοποίησε και στον Στέφανο Κασσελάκη, ο Γιάννης Δραγασάκης αναφέρει τα εξής:

Αγαπητή Ράνια

Με την επιστολή αυτή παραιτούμαι από την Κ.Ε.

Όπως αναφέρω στο συνημμένο κείμενο:

«…η πλήρης διαφωνία μου με την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. υπό τη νέα ηγεσία δεν μου επιτρέπει να παραμένω μέλος της Κεντρικής Επιτροπής. Επειδή μου γίνονται διάφορες προτάσεις από μέλη του κόμματος, τα ευχαριστώ και διευκρινίζω ότι, όσο διαρκεί η παρούσα κατάσταση δεν επιθυμώ να συμμετέχω σε κανένα θεσμικό όργανο, σε θεσμική κομματική λειτουργία ή δημόσια εκπροσώπηση του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Φυσικά, παραμένω μέλος του και θα συνεχίσω, στο μέτρο των δυνάμεών μου, να αγωνίζομαι για τις αξίες, τις ιδέες και το ήθος της Αριστεράς μέσα και έξω από τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.».

Το συνημμένο κείμενο αποτελεί και μια πρώτη συμβολή μου στον προσυνεδριακό διάλογο ο οποίος ελπίζω να γίνει εν όψει του Συνεδρίου του κόμματος

Με συντροφικούς χαιρετισμούς

Γιάννης Δραγασάκης

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΗΠΑ: Σερίφης πυροβόλησε θανάσιμα δικαστή στο Κεντάκι

Νίκος Χαρδαλιάς: «Η Αττική δεν είναι θωρακισμένη» ενόψει του χειμώνα

Πιερρακάκης: Επιμονή στη «λύση» συγχωνεύσεις τμημάτων-Ικανοποίηση… για τις αποβολές λόγω κινητών

«Όχι μετρό στην πλ. Εξαρχείων»: Ο χρόνος τελείωσε-Πάρτε πίσω τις λαμαρίνες

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα