ΑΘΗΝΑ
03:02
|
28.04.2024
Γνωστός για τους ρόλους του στην ταινία «Love Story», καθώς και στο «Barry Lyndon» του Στάνλεϊ Κιούμπρικ
Σε ηλικία 82 ετών έφυγε ο γνωστός ηθοποιός
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Αμερικανός ηθοποιός Ράιαν Ο’Νιλ, γνωστός για τους ρόλους του στην ταινία «Love Story», καθώς και στο «Barry Lyndon» του Στάνλεϊ Κιούμπρικ, πέθανε χθες, Παρασκευή, σε ηλικία 82 ετών, ανακοίνωσε ο γιος του.

«Είναι το πιο δύσκολο πράγμα που είχα ποτέ να πω, αλλά έτσι είναι. Ο πατέρας μου έσβησε σήμερα ειρηνικά», εξήγησε μέσω του Instagram ο Πάτρικ Ο’Νιλ.

Γεννημένος στο Λος Άντζελες, ο Ο’Νιλ ασχολούνταν επαγγελματικά με την πυγμαχία, πριν μπει στον χώρο της υποκριτικής, εμφανιζόμενος σε πολλά τηλεοπτικά γουέστερν και στην σαπουνόπερα «Peyton Place», το 1964.

Στο «Love Story» δίπλα στην Άλι Μακ Γκρο

Έγινε διάσημος το 1970 χάρη στο «Love Story» δίπλα στην Άλι Μακ Γκρο, ένα ρομάντσο στο οποίο ενσάρκωνε ένα φοιτητή της Νομικής στο Χάρβαρντ, ο οποίος ερωτεύεται ένα κορίτσι που είναι αναγκασμένο να εργάζεται στη βιβλιοθήκη για να πληρώνει τις σπουδές του. Ο ρόλος τού είχε χαρίσει μια υποψηφιότητα για Όσκαρ. Ακολούθησε το 1975 η συμμετοχή του στην ταινία «Barry Lindon» του Στάνλεϊ Κιούμπρικ.

Εκτός οθόνης ο ηθοποιός είχε μια μακρά και θυελλώδη σχέση με την ηθοποιό Φάρα Φόσετ («Άγγελοι του Τσάρλι») η οποία παρείχε άφθονη τροφή στα αμερικανικά ταμπλόιντ. Η σχέση ακολούθησε προηγούμενους γάμους του με τις ηθοποιούς Τζοάνα Μουρ και Λ Moore και Λι Τέιλορ-Γιουνγκ. Τεταμένη ήταν η σχέση του και με την κόρη του Τατούμ Ο’Νιλ.

Θυελλώδης η σχέση του με την Φάρα Φόσετ

Μετά το θάνατο της Φάρα Φόσετ, ο ηθοποιός βρέθηκε στο κέντρο ενός καβγά που αφορούσε ένα πορτρέτο της Φάρα Φόσετ με την υπογραφή του Άντι Γουόρχολ, το οποίο διεκδικούσε το πανεπιστήμιο του Τέξας. Έπειτα από δικαστική μάχη, δικαστήριο της Καλιφόρνιας αναγνώρισε το 2013 πως ήταν αυτός ο ιδιοκτήτης.

Ο ηθοποιός είχε προηγουμένως και άλλα ζητήματα με τη δικαιοσύνη. Το 2009 είχε καταδικασθεί να παρακολουθήσει για 18 μήνες πρόγραμμα αποτοξίνωσης, αφού η αστυνομία τον συνέλαβε μαζί με τον γιο του, τον Ρέντμοντ, και βρήκε μεθαμφεταμίνη στην κατοικία τους στο Μαλιμπού.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μια ταινία γυρισμένη στο διάστημα

Πασχαλινή έκθεση στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο

Disiecta Membra #10: Ας μιλήσουμε για κβαντική βαρύτητα

Νέος γύρος ελληνοτουρκικών συνομιλιών στην Κωνσταντινούπολη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα